11 Nisan 2009 Cumartesi

''Underdog'' Fetişizmi


Takribi 7-8 yıldır Galatasaray derbilere ;

Transfere harcadığı rekor bütçeyle(5 milyon Sri Lanka rupisi) çıkar, ses yok...
Inamoto'yla çıkar, çıt yok..
Serkan'ı, Emre'si,Servet'i, Linderoth'u, Uğur Uçar'ı Pazar günü 19'daki içtimada yer alamayacaktır, yorum yok...
Galatasaray'ın en değerli olması gereken oyuncusuyla arası berbattır, borazan? yok...

Galatasaray hikmeti kendinde saklı nedenlerden ötürü bir türlü ezeli derbilerin sürpriz atı olamaz..Çim pistin de kumun da en eksiksiz kusursuz yara beresiz takımı Galatasaray gibi lanse(Cmylmz!'a selam olsun..) edilir.
Anglosaksonların deyimiyle 'underdog' karşıyakadaki kalemler için adeta gizli bir silah olarak G.Saray'a doğrultulur...Açıkçası ben artık kusacağım şu zırvaları okumaktan;
"Fener BU HALİYLE BILE cimbom'u yendi''
''Fener'in ölüsü yetti ! "

Halbuki ortada ne imkansızlıklardan kaynaklanan "bu hal'' vardır ne de ölü bir takım. A.Yıldırım 2000'den beri t-vanayı sonuna kadar açmış, Bernoulli'ye aldırmadan paraları transfere akıtmıştır.(Bazıları Lugano'yu keşfedilmiş transfer sanadursun...Sao Paolo'ya 2 viyadük inşa edildi transferinden sonra...) Maçlara da meraklısı tek tek açar bakar. Hiçbirinde 500bin dipdiri Gs tımarlı sipahisine karşı 11 çürük çarık FB futbolcusu çıkmamıştır bu bahsini ettiğim dönemde...

Bunun tam aksine, bu son 7-8 yıllık dilimde Galatasaray futbol takımı ekonomi bazlı anormal bir kalite düşüşü yaşamıştır.
Son senelerde buna bir de sakatlık illeti eklenmiştir.

Olası Fener galibiyetinin epik katsayısını arttırmak için yapılan bu tür manipulasyonlardan gına gelmiş bir adet objektifanatik olarak bu ukte safrasını bünyeden çıkarmak istedim.




Not: Bu konu 2-3 gün önce muhtelif gazetelerde gördüğüm "G.Saray tam güç Fener'i bekliyor" yazısından sonra sabrın taşması sonucu uktenin hatırlanması müteakip yazılmıştır.

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder