26 Nisan 2009 Pazar

Michael Skibbe'yi özlemek

Bazı takımlar vardır yeryüzünde, başarı ve kupaları bir kenara bırakın, izlemek zevk veriyor futbolsevere. Juande Ramos yönetimindeki Tottenham öyleydi örneğin, bu sezonun ilk yarısında Almanya'da 1899 Hoffenheim öyle bir takımdı, İspanya'da Villarreal, Türkiye'de özellikle bu sezonun büyük bir bölümü Gaziantepspor vardı. Birde Galatasaray vardı sezonun ilk yarısında.

Öyle maçlar çıkartıyordu ki, insanlar, ağzı açık izliyordu. Defansta belki sorunlu ama ileriye dönük 10 dakika içinde 3 gol atacak güçte. O dönemde bile zamanın Teknik Direktörü Michael Skibbe acımasız eleştiriliyordu. Haklı yönleri çok vardı eleştirilerin ama Galatasaray izlenir bir takımdı. Gitmesiyle herşey değişti, Galatasaraylı şimdilerde Skibbe'yı özlemeye başladı nerdeyse.

Geldiği günden beri sadece 3 maçta 1'den fazla gole sevinebilen Bülent Korkmaz, Galatasaray'ı İtalyan modeli oynatmaya başladı: 1-0'u bulup üzerine yatma taktiği, ancak bunu bir yere kadar yapabileceğiniz de bir gerçek. Takımınızda defans ustaları olur, böyle oynayabilirsiniz ama Galatasaray'da özellikle Servet'in yokluğunda sistemini bunun üzerine kurması intihar gibi birşey.

Galatasaray, Ankaraspor maçında da intihar edip, ligde havlu atmıştır. Fenerbahçe'nin Kupa Finali'ne kalması nedeniyle, Avrupa Ligi'ne gitmeyi garantiledi belki ama maddi ve prestij açıdan önemli olan Şampiyonlar Ligi'nden bir sezon daha mahrum kaldı.

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder