12 Nisan 2009 Pazar

Dünya (!) Derbisi: Galatasaray - Fenerbahçe

Dünya derbisi diye övünüyoruz Galatasaray - Fenerbahçe eşleşmesiyle; ne dünyası? Bizim dünyamız. Çünkü dışarda maça çok fazla ilgi yok. Açıklamalara göre maça 306 gazeteci akredite oldu. Bunların 5'i Brezilyalı, 5'i Alman, ikisi de Sırp. Brezilyalılar Roberto Carlos için geliyor, Alman diye açıklanan gazetecilerin Almanya'da görev yapan Türk gazetecilerin olduğunu düsünüyorum, ki kendimde öyle birkaç kez akredite oldum. Sırpların gelmesi ilginç. Peki nerde futbolu dünya'nın heryerinde takip eden İngilizler, nerde Fransız L'Equipe, nerde Marca? Luis Aragones ve Daniel Güiza'ya rağmen onlar bile gelmiyor. Peki bu nasıl dünya derbisı? Gerçekten merak ediyorum.

Gelelim maça. Mağlup olan yada puan kaybeden, ki ikisi de olabilir, bırakın şampiyonluğu, ikincilik için bile yarışamaz haline gelecek büyük bir ihtimalle. Bu yüzden dananın kuyruğu kopacağı bir ortamda, çok klas bir futbol beklememek lazım. Zaten normal durumda da, iki kulüp de bu sezon çok klas futbol oynamadı. İki taraf da stresli olacak, Fenerbahçe, çok büyük bir blöf değilse, Alex oynamayacak, Galatasaray Servet'sız sahaya çıkacak.

Bu yüzden sonucu kestirmek zor ama Ali Sami Yen avantajı ibreyi Galatasaray'a doğru çeviriyor. Modaya uyalım ve muhtemel 11'leri verelim...

Galatasaray: De Sanctis - Sabri, Emre, Hakan, Volkan - Ayhan, Barış, Kewell, Arda, Lincoln - Baros
Fenerbahçe: Volkan - Gökhan, Lugano, Önder, Roberto Carlos - Selçuk, Emre, Deivid, Uğur - Semih, Güiza
Hakem: Fırat Aydınus

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder