10 Nisan 2009 Cuma

Kocaelispor 1-3 Beşiktaş

Kocaelispor gerçekten heyecan veren bir takım. Ama sadece 50 dakika. Fizik gücünü bütün maça yayabildiği taktirde, sonunu getirebiliyor ama maçın daha ilk dakikalarından itibaren bütün kozlarıyla hücumu düsünürse, sonunu getiremiyor. Beşiktaş karşısındaki Kocaelispor maçın ilk yarısında gerçekten iyi futbol oynadı. Agbetu'nun, Obafemi Martıns'i hatırlatan koşuları, Adem Çalık'ın Gennaro Gattuso'yu hatırlatan mücadelesi, Sadigov'un defansta geçit vermemesi kayda değer ancak dediğimiz gibi - sadece 50,60 dakika.

Maçı izleyenler Kocaelispor'un bir müddet sonra oyundan kopacağını, Beşiktaş'ın da iyi oynamamasına rağmen gol bulacağını tahmin edebiliyordu. Beklenen de oldu. Yusuf'un muhteşem pasında ceza sahasına giren İbrahim Üzülmez'in şutunu eliyle çelen Sadigov, penaltıya sebebiyet verdi. Topun başına gecen Zapotocny affetmedi. Hakem Bülent Yıldırım penaltı kararında haklıydı, ancak penaltı esnasında ceza sahası içinde, dışardakilerden sayısal olarak üstünlük olduğunu da kaçırdı. Penaltının tekrarlanması gerekiyordu.

Sonrası ise klasik bir Turkcell Süperlig filmi; fizik gücü sıfırlanan Anadolu takımı, rakibin gollerini izliyor. Önce Bobo, sonra Yusuf - 3:1! Beşiktaş şampiyonluk yolunda önemli bir üç puan aldı. Maçtan önce sahaya sürdügü kadroyla büyük kumar oynayan Mustafa Denizli yine kazanan oldu. Bu şans, bu hırs, bu istek Beşiktaş'ı şampiyonluk yarışında favori kılıyor. Bekleyip göreceğiz. Kocaelispor ile açtık, Kocaelispor ile kapatalım ve onlara Bank Asya yolunda iyi yolculuklar diliyelim...

KOCAELİSPOR - BEŞİKTAŞ 1-3 (1-0)
KOCAELİSPOR: Serdar, Cesar, Muhammet, Sadıgov, Hasan, Adem (Dk. 75 Ross), Msumbu, Levent, Murat Hacıoğlu (Dk. 82 Hamza), Agbetu, Taner (Dk. 5 Serdar Topraktepe)
BEŞİKTAŞ: Rüştü, Ekrem, Sivok, Zapotocny, İ.Üzülmez, Erkan (Dk. 46 Uğur), Ernst, Yusuf, Tello (Dk. 77 Delgado), Cisse (Dk. 46 Holosko), Bobo
GOLLER: Agbetu (Dk. 2), Zapo (Dk. 75 P), Bobo (Dk. 85), Yusuf (Dk.89)
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Erdinç Sezertam, Hüseyin Fidan
SARI KARTLAR: Cesar, Yusuf, Serdar Topraktepe

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder