10 Nisan 2009 Cuma

Ruh, Augustus, Young ve Zafer

Galatasaray yöneticisi Yiğit Sardan, Eurocup Finali ilk maçından sonra daha İtalya’da şu ifadeleri kullanmıştı: „Taraftarları, hem takımımıza hemde hakemlere büyük bir baskı kurdu, biz onlara bu baskının on mislisini yaşatacağız.“ Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda da gerçekten müthiş bir atmosfer vardı.

Galatasaray Bayan Basket takımı ara ara oyundan düştügünde, onları yeniden dirilten, ayağa kaldıran ve adeta ikinci bir can veren bir taraftar vardı perşembe akşamı ve sari kirmızılılar bu ruhla ve bu inançla 13 farkla yenmesi gereken maçı, 21 sayı farkla yenmeyi başarıp, Cras Basket Taranto karşısında Eurocup zaferini elde etti.

Galatasaray ilk maçta olduğu gibi müthiş başladı, rakibini baskı altına almayı bildi. Galatasaray’ın güclü silahı Seimone Augustus’a karşı sert bir savunma yapan Taranto, Sophia Young’u hesaba katmadı. Augustus da savunmaya rağmen Young’a eşlik etti, bu ikili Yasemin, Tuğba ve Marina gibi isimlerin destegi ile Galatasaray’ı maçın ilk bölümünde çok iyi taşıdı.

İkinci çeyrekte Taranto, Mahoney’nin hücumda, Greco’nun ise savunmada iyi oyunu ile maçı dengelemeyi bildi. Özellikle Işıl Alben’in oyunu kurmakta zorlandığı bölümlerde ve top kayıpların çoğaldığı dönemlerde, Taranto oyuna ağırlığını koydu, ancak son hücumda yine Young ile sayıyı bularak, 11 puan ile yarıya girildi.

Dananın kuyruğu ücüncü çeyrekte kopar gibiydi…yine ilk maçta olduğu gibi Taranto fizik olarak daha diri gözükerek, bariz biz üstünlük kurmaya başladı. Özellikle Mahoney ve Godin çok iyi oynamaya başlayınca, Galatasaray da sayı üretiminde problem yaşayınca, fark bir ara ikiye kadar indi. Neyse ki, Augustus vardı ve onun çabaları ile son periyoda altı farklık bir üstünlükle gidildi.

Son periyotta artık iyice yorgunluk iki takımda da belli olmaya başladı. Boş geçen hücumlara iki takım da olumlu cevap veremedi, ancak girişte söylediğimiz gibi müthiş bir taraftar desteğini arkasına alan Galatasaray, rakibin hatalarını kullanan taraf oldu. Galatasaray takımı artık maçı normal sürede en az 13 farkla kazanma şansını yakalamıştı. Özellikle Taranto‘da hatalar baş gösterince, son saniyelerde Augustus ile sarı kırmızılılar maçı koparabilirdi ama bu hücumu iyi kullanamadı ve maç uzatmaya gitti.

Maça müthiş başlayan Young, uzatmalarda yine sahneye çıktı ve Taranto’nun da, en iyi savunmacısı Greco’yu da fauller sonrası kaybetmesi ile birlikte, direnci tamamen kırıldı. İtalyan takımında belki çok büyük yıldızlar yok ancak takım olarak çok başarılı bir grafik çizdiler turnuva boyunca, eledikleri takımlar da oldukça ciddiydi. Galatasaray’ın böyle dirençli bir takım karşısında aldığı 82-61’lik galibiyet gerçekten olağanüstü.

Sezon boyunca zorluklar yaşayan, Coach değişikliğine gitmek zorunda kalan Galatasaray Bayan Basketbol takımı çok önemli bir başarıya imza attı. Futbol Takımı ve Engelsiz Aslanlar sonrasında Türkiye’ye bir uluslararası kupa daha kazandıran Galatasaray’a teşekkür etmek lazım.

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder