13 Nisan 2009 Pazartesi

Dünya (!) Derbisi 2

Nerden başlasak bilemiyorum, konuşulacak çok şey de var, suşup hiçbirşey demeye de bilirsiniz, cünkü bu derbi aslında hatırlanmayı ve konuşulmayı hak etmiyor. Ama görevimizi yerine getirmek zorundayız. Görevini yerine getirmek zorunda olanlar başkaları da görevlerine ve mevkilerine Pazar akşamı ihanet etti.

Dünya derbisi diye övündüğümüz maçtan sonra tek cümle futbol konuşamıyoruz, cünkü ortada futbol yok. Futbola gözüken bazı şeyler var, onlarda yeşil saha ve toptan dolayıdır. Düşünün Dünya derbisi diyoruz, oynanan stadın bir bölümünde çökme tehlikesi yaşanıyor, insanlar canını kurtarmak için yerlerinden fırlıyor. O kaçan insanlarda orada oturmak için tonlarca para ödüyor, cünkü o cökecek bölümün alt tarafı Galatasaray’in sezon başında düzenlediği VİP tribünü.

Dünya derbisi diyoruz, derbiyi oynayan futbolcular maçtan sonra mahalle kavgalarını hatırlatan açıklamalar yapıyorlar. Kurtlar Vadisi Süperlig dizisi başlamış, haberimiz yok. Başkalarına hadlerini bildirenler, el öptürmeyi bekleyenler, başkasına taş atıp, aynaya hiç bakmayanlar, gerçekten ilginç. Eskiden sadece belirli futbolcular vardı bu olayların içine girenler.

Onlar yine vardı, ancak bu sefer onlara „efendi“, „adam gibi“ dediğimiz Arda Turan ve Semih Şentürk gibi isimlerin de katılması herşey açıklıyor sanırım. Biri Galatasaray’ın Başkanı tarafından gelecek sezonun lideri olarak açıklanmış bir isim, diğeri ise Fenerbahçe kaptanlarından birtanesi. Artık kime güveneceğiz, kimin sağduyusuna sarılıp, Galatasaray – Fenerbahçe maçlarında futbol izlemek için umutlanacağız. Artık o umut da bitti.

Türk Futbol Federasyon, önceki Federasyonlar gibi son derece başarısız bir görüntü veriyor. Onların suçu değil, bundan sonraki Federasyonlarda çok büyük bir ihtimalle başarısız olacak. Sistemsizliğin sonucu bu. Ama eğer başarılı olmak istiyorlarsa, nacizane bir önerim var, Galatasaray – Fenerbahçe maçlarını yurt dışında oynatsınlar. Gerginlikten uzak, belki daha futbola benzeyen birşeyler izleme şansını yakalayabiliriz.

Gerçi Fenerbahçeli futbolcular bu olayların Şükrü Saracoğlu Stadı’nda hiç yaşanmadığını iddia ediyorlar. Sevgili Semih Şentürk, sevgili Volkan Demirel, sevgili Uğur Boral…küfür size edilmeyince küfürden mi saymıyormusunuz yoksa duymamamazlıktan mı geliyorsunuz, çok merak ediyorum.

Bir Dünya derbisi daha bitti ve biz bunları yazıyoruz. Ne Dünya derbisi ya? Olsa olsa 3. Dünya derbisi!

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder