29 Nisan 2009 Çarşamba

Bayern Münih ve Arda

Birkaç gündür Arda Turan'ın, Bayern Münih tarafından istendiği yazılıp çiziliyor. Konuyu Uli Hoeness'e Jupp Heynckes'i tanıtım basın toplantısından sonra soracaktım ama Heynckes konusunda o kadar sevinçliydi ki, başka bir konu konuşmak istemedi basın mensuplarıyla. Biraz fikir yürütelim o zaman; Bayern Münih, Arda'yi alır mı? Şunu belirtelim; Münih'in kadrosu Arda'nin oynadığı sol ve sağ kanat bölgelerinde dolu. Franck Ribery, Bastian Schweinsteiger, Jose Ernesto Sosa, Hamit Altıntop, yeni transfer Alexander Baumjohann ve büyük ihtimalle kiralandığı Leverkusen'den geri gelecek olan Toni Kroos var.

Eğer Arda gerçekten Bayern Münih tarafından isteniyorsa, bu oyunculardan biri veya ikisi gitmesi gerekiyor, ki şimdi bile, oynatmak istedikleri Kroos için iki yıldır yer bulamıyorlar ve çareyi kiralamada buldular. Gidecek muhtemel bir isim Barcelona ve Real'in izlediği Ribery. Ancak Bayern Münih onu satmaya niyetli değil. Başka bir konu ise Arda'nin repütasyonu. Evet, Türkiye'de son derece önemli bir oyuncu, hatta Euro 2008'de Avrupa vitrinine çıkmış ve büyük başarı göstermiş bir oyuncu ve tartışmasız neslinde en iyilerin arasında ama henüz "komple" değil. Özellikle fizik gücü konusunda ilerleme potansiyle fazla.

Ayrıca Bayern Münih transfer konusunda oldukça titiz bir kulüp olduğunu da söylemek gerekir. Defalarca izleyip Aliaksandr Hleb, Rafael van der Vaart ve Diego gibi oyuncuları almayan bir yapıya sahipler. Uli Hoeness'in Arda'yi geçen sezon izlettirdiği ve yeterli bulmadığı bilgisini de almıştım. Sonuç olarak; Arda'nin Bayern Münih'te oynamak için yeterli yeteneğe sahip olduğunu tartışmıyorum, ancak hem fizik kalitesini yükseltmeli hemde kendini özellikle uluslararası platformda istikrarlı bir şekilde ispatlamalı. Nisan 2009 itibariyle Arda'nin Bayern Münih transferine ihtimal vermiyorum...
Dikkat: Resim fotomontajdır

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder