1 Ekim 2009 Perşembe

Şifrenin Şifrelisi ve GS TV

Galatasaray TV, bir müddet önce Digitürk Bünyesine geçip, burada zaman içinde olumlu bir gelişme gösterdi . Yayın kalitesi, içerik gibi konularda ilk verdiği amatör izleniminden uzaklaşıp, izlenilmesi değer bir kanal haline geldi. Yinede şikayetler yok değil. Taraftarın tuttuğu takımın kanalı dijital bir platformda, daha anlaşılır bir halde anlatmak için; GS TV yayını şifreli. Ama Galatasaray Kulübü bununla yetinmeyip, Dijital Platformda kanalı izleyen Galatasaray taraftarlarına da bir engel daha koymayı başardı ve şifreli platform üzerinde bir şifre daha koydu. Yayını izlemek isteyenler artık aylık 5 TL ödemek zorunda. Konu 5 TL değil, iki katı fiyatı olsa da bu parayı ödeyecek birçok sarı kırmızılı taraftar ama platformdaki kanal komşusu olan FB TV'nın açık olduğu ve yayın olarak en az GS TV kadar başarılı olduğu bir ortamda, Galatasaray'ın bu uygulaması en iyimser tabir ile ilginç.

3 yorum:

  1. Türk insanı sevmez böyle şeyleri ama yapar. öderiz 5 lirayı da yılda en fazla 1-2 kez izlenecek kanala para vermek de bizim adımıza ilginç olacak.

    YanıtlaSil
  2. galatasaray.com dan da takip ediliyor diye biliyorum ben

    YanıtlaSil
  3. GSTV'nin yayınını içerik olarak FBTV'yle karşılaştırırken en az GSTV kadar başarılı demek yanlış bence. Arada en az iki-üç sınıf fark var. FBTV senelerdir bir çizgi tutturmuş, kendine ait teknik ekipman, stüdyo, kalifiye eleman gibi kriterlerde normal bir kanaldan farksız durumda ki zaten şu anda LigTv'den sonra reklam pastasından açık ara en büyük payı alan spor kanalı. Reklam gelirleri NTVSpor'dan bile çok daha yüksek. İçerik deseniz onda da gayet iyiler. GSTV'yi ne zaman açsam ya banttan maç yayını ya da Rijkard'la teknik analiz gibi şeyler varken FBTV çok daha geniş yelpazede ve gayet düzenli bir program akışına sahip. Fenerbahçe'nin amatör branşlarda genelde hep şampiyonluğa oynaması sayesinde burada naklen verilen maçlar da bonus. Aradaki bu farklara rağmen GSTV kendisine ekstra para ödenmesini neye dayanarak talep edebiliyor ilginç. Reklamlarda "takımın heyecan verici antrenmanlarını kaçırmayın" gibi bir şeyler gördüm ki cidden komik. Şu anda FBTV'yi kabloda, uyduda, tüm dijital platformlarda hatta dünyanın öbür ucundan bile para vermeden izleyebilirsiniz ama GSTV'yi Türkiye'de bile izlemek için eli cebe atmak gerekiyor. Bu kanalın reklam gelirleri zaten yerlerde sürünüyor bir de bu kadar dar bir kitleye yayın yaparken kim reklam verecek ki?

    YanıtlaSil