20 Ekim 2009 Salı

Wolfsburg Analizi: Yıldızları & Sistemi

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi VfL Wolfsburg'u yakından tanıyalım...

Diego Benaglio (Kaleci):
İsviçreli geçen Bundesliga sezonunun en iyi kalecilerinden birtanesiydi. Bu sezonun başından beri sakatlık problemleri yaşıyor ve bu yüzden performansı geçtiğimiz sezon kadar istikrarlı değil. Yinede Avrupa'nın en iyi kalecilerinden birtanesi. Pazartesi günü Wolfsburg'daki sözleşmesini 2013 yılına kadar uzattı.

Sascha Riether (Sağbek): Felix Magath'in şampiyon takımında isimsiz kahramanlardan birtanesiydi. Transferinden sonra onu kimse onbirde hatta 18'de bile görmezken, Magath eski Freiburglu oyuncuyu sağbekte oynattı ve Cristian Zaccardo gibi bir oyuncuyu yedekte bekletti. Defansif gücü yüksek bir oyuncu.

Alexander Madlung (Stoper): Geçen sezon satış listesinde olmasına rağmen devamlı oynayan Alman oyuncuyu, sadece defansta değil, hücumda da kafa golleriyle önemli bir silah. Beşiktaş bu oyuncuya duran toplarda dikkat etmeli. Hertha Berlin altyapısından yetişen Madlung defansta ise hatalar yapabiliyor.

Ricardo Costa (Stoper): Sezon başı İspanya transferi kesin gibi birşeydi, ancak antrenmanına bile katıldığı Real Saragossa kulübü transferinden son anda vazgeçti. Sezon başında kadroya bile giremezken, şimdilerde Armin Veh'in vazgeçilmesi. Özellikle Manchester United deplasmanında gösterdiği performans olağanüstüydü. Formunun zirvesinde...

Marcel Schäfer (Solbek): O da şampiyon takımın kahramanlarından birtanesiydi. Solbekte çok önemli işler yapan genç Schäfer, Joachim Löw tarafından Almanya Milli Takımı kadrosuna da çağrıldı. Hem defansta hemde hücumda önemli katkıları var, ancak geçen sezonun formunda olmadığını söylemek lazım. Beşiktaş sağ kanattan etkili olabilirse, gol fırsatları yakalayabilir.

Josue (Defansif orta saha): Takımın beyni ve kaptanı! Josue yoksa, Wolfsburg'da sorun var. Brezilyalı oyuncu takımın yükünü çekiyor ve temposunu ayarlıyor. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle Armin Veh'in belkide en önemli oyuncusu. Geçirdiği sakatlıktan sonra formunu yine erken yakaladı.

Makoto Hasebe (Orta saha): Orta sahanın her yerinde oynayabilen Japon futbolcu oyunu iki yönlü oynayabiliyor. Zvjezdan Misimovic'in çoğu zaman süpürücülüğünü üstlenen Hasebe, attığı goller ile de dikkat çekiyor. Ancak Armin Veh Beşiktaş maçında kadro değişikliğine giderse, kadrodan çıkacak ilk isimlerden biri Hasebe olabilir.

Christian Gentner (Orta saha): Günümüz orta saha oyuncularının önemli örneklerinden birtanesi. Oyunu her iki yöne de aynı kalitede oynayabilen Gentner, Almanya Milli Takımı'nın da kadrosunda yer alıyor. Stuttgart altyapılı olan Gentner, güçlü sol ayağı ile önemli gollere de imza attı. Josue ve Misimovic ile orta sahanın önemli silahlarından birtanesi.

Zvjezdan Misimovic (Orta saha): Gerçek bir maestro! Geçtiğimiz sezon 20'ye yakın gol asisti yapan Bosnalı oyuncu, sezon başındaki formsuzluğunu üzerinden atıp yine eski günlerine dönmeyi başardı. Milimetrik pasları ve mükemmel şutları ile her zaman rakip takım için büyük bir tehlike. Vatandaşı Edin Dzeko ile müthiş bir uyum içinde. Beşiktaş'in dikkat etmesi gereken bir oyuncu.

Grafite (Forvet): Geçen sezonun gol kralı büyük sorunlar yaşıyor. Şampiyonlar Ligi'nde Moskova'ya karşı attığı 3 gol dışında varlık gösteremeyen Grafite, Teknik Direktör Armin Veh ile de sorunlar yaşıyor ve son Mönchengladbach maçında kendini yedek kulübesinde buldu. Ancak Beşiktaş maçında tekrar kadroya girmesi büyük bir ihtimal.

Edin Dzeko (Forvet): Çek Cumhuriyeti Ligi’nden gelen bir Bosnalı. "Bu da kim?" demişti herkes Dzeko'nun transferinde. Onun kim olduğunu geçen sezon ve bu sezonun daha ilk haftalarında herkes gördü. Dzeko şu an Avrupa'nın en gözde forvetlerinden birtanesi. Milan'a transferi Wolfsburg'un veto etmesiyle gerçekleşmedi, ancak sezon sonu transferine kesin gözüyle bakılıyor. Sezon başı yaşadığı sorunlardan eser kalmadı, yine çok formda.

Oyun Sistemi: Wolfsburg, hücum futbolunu seven ve oyun düzeni bunun üzerine kurulan bir takım. Felix Magath yönetiminde Bundesliga'nın en golcü takımı başarısını gösteren yeşil-beyazlılar, Armin Veh tarafından biraz daha geriye çekilmek istense de yine eski görüntüsüne döndü. 4-4-2 düzeninde orta sahada baklava formatıyla oynayan Wolfsburg'da zaman zaman Christian Gentner'in Josue'nın yanına gelmesiyle iki defansif orta saha oyuncu ile de oynayabiliyor. Teknik Direktör Veh bu sezon bazı maçlarda 4-3-3 sistemini de denedi. Bu durumda Dzeko ve Grafite'nin yanında Newcastle'den transfer edilen Obafemi Martins'de oynuyor.

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder