3 Ekim 2009 Cumartesi

Bundesliga Roundup #8

Bayern Münih - 1. FC Köln 0:0
Bayern'de neler oluyor? Louis van Gaal büyük umutlarla geldi ama şimdiye kadar takımını karışık salataya benzetmekten başka birsey yapmadı. Her hafta yeni bir taktik, her hafta yeni bir kadro - Gomez, Klose, Olıç, Toni gibi isimlere ilk bakışta Avrupa'nın sayılı forvet hatlarından biri gibi gözüküyor ama van Gaal nerdeyse hepsinin özgüvenini kaybettirmeyi başardı. Ayrı bir bölümü Hamit Altıntop için açmak lazım: 4 maçtır dakika dahi almadı, Köln maçında ısınmaya bile gönderilmedi. Durumu oldukca zor.

Bayer Leverkusen - 1. FC Nürnberg 4:0
"Jupp Heynckes genç oyuncular ile çalışamaz" dendi sezon başında ama ligin en genç takımlarından birtanesi olan Leverkusen, en göze hoş gelen futbolu oynuyor. Patrick Helmes'in ağır sakatlığından sonra karaları bağlayanlar, şimdilerde Eren Derdiyok ve Stefan Kießling ikilisini hayranlıkla izliyor. Nürnberg'de ise sezon başı transfer yapmamanın cezası çekiliyor.

VfL Bochum - VfL Wolfsburg 1:1
Manchester United deplasmanındaki iyi oyundan sonra Bochum'da mental yorgunluk olacağı ve puan kaybı yaşanacağı beklenen birşeydi Wolfsburg'da. Armin Veh'in takımı yinede kötü oynamadı ama Bochum, Teknik Direktörsüz daha diri bir görüntü çiziyor ve puanı hakkıyla aldı. Edin Dzeko bu sezon yine çok formda, Grafite ise Moskova'ya attığı 3 gol dışında henüz görüntü de yok.

FSV Mainz 05 - 1899 Hoffenheim 2:1
Sezonun başlamasına bir hafta kala Teknik Direktör değişikliğine giden Mainz, sezonun en büyük süprizlerinden birtanesi. Avusturyalı Andreas Ivanschitz liderliğinde çok iyi oynuyor, haklı galibiyetler alıyorlar - kesin düşer denilen takim beşinci. Geçen hafta Hertha Berlin'e 5 atan Hoffenheim'i yenmeleri yinede süpriz oldu. Haftanın en iyi maçlarından biri oldu. İki takımda bu ligin renkli takımları.

Hannover 96 - SC Freiburg 5:2
En beklenmedik maçtan en çok gol çıktı, hatta bir deplasman galibiyeti de kokmuyor değildi maç öncesi. PSV'de Batman Ruud van Nistelrooy'un Robin'i olan Arnold Bruggink çok iyi oynadı ve muhteşem bir gol attı. Haftanın diğer güzel gollerinden birtanesi de Sergio Pinto'dan geldi. Milli Takım arasından sonra Bayern, Freiburg deplasmanına gidecek. İlginç bir maç olacak. Yıllar önce Freiburg, Bayern'i kendi evinde 5-1 yenmişti.

FC Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 2:0
"Felix Magath bu işi biliyor" diye başlık atmıştım Borussia Dortmund derbisi galibiyetinden sonra. Gerçekten öyle. Stuttgart ve Wolfsburg'da yaptığı gibi ilk hamlesi takıma genç oyuncuları monte etmek oldu. Moritz, Schmitz ve özellikle Kenia gibi isimler Schalke'nin değişmez isimleri oldu. Farfan'da iyi bir sezon geçiriyor. Michael Skibbeli Frankfurt'da ise sezon başındaki olumlu görüntü yavaş yavaş kaybolmaya başladı.

objektifanatik blog'da bundan sonra her hafta Bundesliğa maçlarında olup bitenlerin kısa bir özeti olacak.

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder