19 Kasım 2009 Perşembe

Milat mı? Al sana Milat!

Nefret ettiğim bir kelimedir aslında. Milat. Türkiye'de herhangi bir olay olur. "Milat olsun" denilir, ertesi gün aynı olay tekrarlanır, hemde "Milat olsun" diyen kişilerin katkılarıyla. Bir ceza kesilir. "Milat olsun". Bir Teknik Direktör kovulur. "Milat olsun". Biri saçlarını kestirir. "Milat olsun". Ama o kadar nefret ettiğim bu beş harflı kelimeyi şimdi ben kullanacağım. Yiğit Sardan'ın istifa etmesi bir milat mı? Olabilir ama bence asıl milat, Sardan'ın yaptığı açıklama ve istifa gerekçeleri. Camia ve kamuoyunun bir "kelle" istediği için bilindik istifalardan biri değil bu, bir insanın kendi doğrularına yakışmayan gelişmelere tepkisi ve kendi prensiplerine aykırı olduğu için alınmış bir kararıdır. Yiğit Sardan'ı, Adnan Polat yönetimindeki dengeyi sağlayan kişilerden biri olarak görmüşümdür her zaman. Galatasaray, bu istifa ile dengeyi kaybeder mi bilemem ama ilk etapta bir sarsıntı yaşayacağına inanıyorum. Basketbol şubesinde yaşanan olayı da hala doğru dürüst anlayabilimiş değilim. Hata demek istemiyorum, çünkü hata bir oyuncu değişikliğinde yapılır yada ne bileyim transferde, vs.. Bu organize bir suçtur, suçun neden işlenildiğini anlamak mümkün değil. Bir suçu birşeyleri elde etmek için işlersiniz, bir hazırlık maçında Cemal Nalga'yı oynatarak ne elde edildi? Hiçbirşey. Mehmet Helvacı "ihraçı düşününmek istemiyorum" diyor. Bence Galatasaray ihracı beklemeden bu sezon için kendi kendine bir karar alıp, Erkek Basketboluna bir paydos demeli. O 5 harfli kelimeyi birdaha kullanacağım; milat olur...

4 yorum:

  1. Olması gerekenler oluyor, bence çok abartmaya gerek yok.

    YanıtlaSil
  2. Fatihciğim ellerine sağlık. Senin nefret ettiğin o kelime kadar sevdiğim bir kelime vardır: Yalan. Bunun yanına Milat'ın olurunu ödünç verirsek ortaya çok daha güzel bir deyim çıkar, "Yalan Olmak." e bu olayın özünü ancak böyle açıklarız. Yalan olur kardeşim, Yalan olur.

    Adem

    YanıtlaSil
  3. @reis,
    miat'in anlami farkli :) eminim ama yinede sorusturdum, senin yazdiginin farkli bir anlami var.

    YanıtlaSil
  4. yigit bey bu konuda sanılan kadar suclu degil. eger sen bir insanı hem 2. baskan, hem pazarlamadan ve reklamdan sorumlu, hem de erkek basketbolun basına getirirsen o adam takip edemez şube'de neler olup neler bittigini.

    YanıtlaSil