7 Kasım 2009 Cumartesi

Avni İnönü Aker Stadı ve 84 Numara

Aynı filmi iki kere izlemiş gibiyim. Kazanması gereken bir ev sahibi takımı, kazanması gereken bir misafir takımı. Kazanan misafir takımını alkışlayan ve aynı anda yönetimini protesto eden ev sahibi taraftarı. Beşiktaş - Wolfsburg ve Trabzonspor - Beşiktaş macları: Avni Aker ve Inönü stadlarında aynı manzaralar ve her iki maçın başrolü yine bir isim: Hakan Arıkan.

Rüstü'nün sakatlığı nedeniyle Wolfsburg maçında görev alan Hakan, o maçta çok kötü bir performans gösterip, Alman basının bile alay konusu olmuştu. Trabzon'da ise takımını kurtaran bir 84 Numara gördük. Futbolun ne kadar ilginç senaryolar çizdiğine tekrar şahit olduk.

Senaryo, Beşiktaş için iyi, Trabzon için kötü bir sonuç çizdi. Futbolun adaleti olsa Avni Aker'den Trabzon haklı bir galibiyet ile çıkardı ama futbolun adaleti skorboard'da yazılı. Golü atan haklıdır, golü atan puanı kapar. Trabzonspor sağlam bir golcü bulamadığı sürece de "futbol adaleti yok" diye daha çok kendini teselli etmeye çalışır.

1 yorum:

  1. Güzel özetlemişsin. Umarım "Bunak" Sadri ve ekibi, daha da ötesinde bunak zihniyet düşer Trabzonspor'un yakasından. Geçen sezon ayağına gelen şampiyonluk fırsatını amatör umut bulut ve ruhsuz gökhan ünal tarafından kaçıran bu takımı bu sene yedek forvetsiz bırakarak ödüllendiren insanların futboldan el ayak çekmesi gerekiyor. Hemen, şimdi.

    Adem

    YanıtlaSil