23 Kasım 2009 Pazartesi

Bundesliga'da sözleşmesi bitenler..

Bundesliga'da 176 futbolcu sezon sonu serbest kalıyor. Tabii ki bunların aralarından kulüpleri ile yeniden anlaşacak olan isimler olacak ama menajerlerin şimdiden başka kulüpler ile temas halinde olduğunu da tahmin etmek zor değil. Bu 176 futbolcunun arasında bazı kulağa hoş gelen isimler var.


Halil Altıntop: Hergün spor sayfalarını süsleyen bir isim. Schalke Teknik Direktörü Felix Magath'ın beğendiği bir oyuncu olsada, Schalke'nin yüksek maliyetli oyuncuları ile yollarını ayırma isteğine kurban gidebilir. Bundesliga'dan sayısız teklif alacaktır, bunlardan biri Eintracht Frankfurt olduğu söyleniyor, Türkiye'den gelen tekliflerden hiç bahsetmiyorum bile.

Hamit Altıntop: İkiz kardeşi Halil gibi özellikle Türk takımlarının gözdesi. Geçen sezonun başında Liverpool istedi, ondan önce Fiorentina. Yaşadığı sakatlıklara rağmen gözde olan bir futbolcu. Louis van Gaal'in Bayern'deki geleceği, Hamit'in geleceğini de etkiliyebilir.

Kevin Kuranyi: Halil'de olduğu gibi; Schalke yüksek maliyetli oyuncuları gözden geçiriyor. Felix Magath'in prensi ama ama Schalke'de en yüksek parayı alan oyuncu olması itibariyle kara listeye girebilir. Bu sezon gösterdiği performans ile birçok kulübün gözüne girmeyi başardı tekrar.

Mark van Bommel: Louis van Gaal'in Bayern Münıh'deki kaptanı ve sağ kolu - bu yüzden "kesin kalacak" kategorisinde - AMA! Van Gaal'in, Bayern'de ne kadar kalacağı meçhul. Ayrıca Bayern Münih, 30 yaşı üstü oyunculara hep bir yıllık sözleşme teklif ediyor. Bu ise Van Bommel'i son derece rahatsız eden bir konu.

Paolo Guerrero: Hamburg'un şanssız golcüsü. Sezona çok iyi başladı ama ilk haftalarda çapraz bağları koptu. Hamburg onu tutmak istiyor ama teklif ettiği sözleşmeyi Guerrero kabul etmedi. Maddi konular nedeniyle kulüpten ayrılabilir.

Manuel Friedrich: Leverkusen'in değişmez stoperi. Özellikle Jupp Heynckes'in gelişi ile daha iyi bir görüntü içinde. Yaşı 30, piyasadaki stoper yokluğunda kulüpler için fena durmayan bir seçenek.

Aaron Hunt: Bitti denildi onun için. Devamlı sakatlık, devamlı bir problem. Ama Aaron Hunt eleştirilere güzel bir cevap veriyor bu sezon. Werder Bremen'de Marko Marin ve Mesut Özıl ile çok iyi bir uyum içinde, Fabio Capello onu İngiltere Milli Takımı için düşünüyor. Joachim Löw de hemen kadrosuna çağırdı. Yaşı henüz 23.

Emin Yalın: Felix Magath'ın Schalke'de ilk transferleriydi. Atletik bir yapıya sahip, çok yetenekli ve henüz 20 yaşında. Devamlı oynayabildiği bir kulübü, yedek kaldığı Schalke'ye tercih etmek isterse, transferi söz konusu olabilir.

Martin Demichelis: Kalburüstü bir stoper ama yaşadığı sakatlıklar nedeniyle form düsüklüğü yaşıyor. Arjantin Dünya Kupası kadrosunda yeri kesin gibi. 28 yaşında ve iyi bir sözleşme için başka kulüpleri de tercih edebilir.

Daniel van Buyten:
Küllerinden doğan stoper! Bayern Münih'in en golcü ismi neredeyse. İnter'e giden Lucio'yu aratmadı, Bayern onu tutmak istiyor. Özellikle yakın arkadaşı olan Franck Ribery'nın yakın bir dostunu kaybetmemek için.

Ricardo Costa: Saragossa'ya transferi kesin gibi birşeydi, antrenmanına bile katıldı ama transfer son anda yattı. Dönüşünde önce tribünde oturdu, sonra yedek kaldı, şimdi Wolfsburg'da değişmezlerin arasında. Eski Portolu formunun zirvesinde.

Yacine Abdessadki: Freiburg'un orta sahasındaki süper teknik bir oyuncu. Göbekte, sağda ve solda görev yapabilen 28 yaşındaki oyuncuyu kulübü tutmak istiyor. Ancak iyi bir teklif gelirse, gidebilir. Aynısı takım arkadaşı Mo İdrissou için geçerli.

Javier Pinola: İki sezon önce Bundesliga'nın en iyi solbeklerinden birtanesiydi. Kulübü 2. Lig'e düşünce "kesin transfer olur" denilmişti, hatta Schalke'ye transferi konuşuluyordu ama Pinola kaldı ve taraftarın sevgilisi oldu. Arjantin Milli Takım'ına aday gösterildi bir ara. Eski solbek, şimdilerde stoper oynuyor.

Yıldıray Bastürk: Bay Sakatlık. En azından bu sezonun başına kadar bu ismi hak ediyordu. Ancak bu sezon hiç sakatlanmamasına rağmen kadroya girmekte zorluk çekiyor. İki hafta önceki Bayern Münih maçında uzun zaman sonra oyuna dahil oldu ama son Hertha maçında yine kadroda değildi. Büyük bir ihtimalle yollar ayrılacak.

İlgi çekici birkaç ismi ilerleyen günlerde paylaşacağım...

2 yorum:

  1. Emin Yalın > Trabzon... Neden olmasın?

    YanıtlaSil
  2. Hamit'i cok begeniyorum. Mukemmel bir futbolcu. Keske bize gelse.

    YanıtlaSil