4 Kasım 2009 Çarşamba

Blogları kaynak göstermek

Bazı blogların, bazı spor portallarından daha iyi iş çıkarttığını artık herkes biliyor. Bende açıkçası bir basın mensubu olarak ilk etapta bloglara inceler oldum gündemi takip etmek için. Ama yine bir basın mensubu olarak biliyorum ki, bir haberi başka yerden kullanıyorsanız, ya kaynak gösterirsiniz yada rica ederseniz. Alman Spikerinin Beşiktaş maçında söyledikleri ile ilgili yazımı bügün birçok Internet sayfasında birebir yayınlanmış gördüm. Hataları bile kopyalamışlar. Aceto dün gece vakti nazik bir mail atmış ve gazetesinde kullanacağını belirtmiş. Kendisine teşekkür ediyorum tekrar. Peki ya diğerleri? Sormuyorsanız bile, kaynak belirtmek bu kadar zor mu? Bu hırsızlıktan başka birşey değildir.

11 yorum:

  1. Internet habere "saygılarımızı" sunuyorum. Nereye kadar gidecek bu durum bilmiyorum, bir tarafta bu işten para kazanan, çok ciddi yatırımlar yapan insanlar, çok ciddi ekipler oluşturan insanlar, diğer tarafta futbolu garip bir şekilde seven ve katılımdan başka bir karşılık beklemeden blog tutan insanlar. İkinci taraf birinci tarafı geçmek üzere. Son çırpınışlar diyorum ben...

    YanıtlaSil
  2. Bu spikerin adında da bi gariplik var sanki? :)

    YanıtlaSil
  3. Size tek birşey soracağım lafım size değil. Ama bir basın mensubu olarak objektif olun. Ya gazetelerde bizim forumlarda yazdığımız yazıları, kendi düşünceleri gibi bire bir köşelerine taşıyanlara ne demeli. ?

    YanıtlaSil
  4. Tuhaf bi sekilde dogru kopyalamislar ismini spikerin. :) Adamin soyu bir kraliyet ailesi bu yüzden bu kadar uzun. Demedi deme, bu bilgiye de yarin biri mutlaka haber olarak kullanir :)

    YanıtlaSil
  5. @Jordan, sonuna kadar haklisin. Buna da az rastlamadik.

    YanıtlaSil
  6. Aynı şey benim de başıma gelmişti bir Obafemi Martins haberinde. Ben yazıyı yayınladıktan kısa bir süre sonra görmüştüm ayrı bir site. Rastlantıdır, tesadüftür diye kendimi avuttum öyle olmadığını bile bile. Malesef bu artık bilinen bir gerçek. Neden yorsunlar ki kendilerini buralarda böylesine gönüllü kaynakları varken? Kaynak derken belirtseler hadi yine bir nebze. Blogları kaynak görmeyip kullanan zihniyetler bu işten para kazanıyorlar bir de. İçinde bulunduğum görsel basın en azından kaynak belirtiyor ama yazılı ve internet basını malesef bu konuda hiç hassas değil.

    YanıtlaSil
  7. Bu arada umarım bir daha kimsenin basına gelmez emek harcanıyor sonucta.

    YanıtlaSil
  8. Bundan 3 yil once geliyordu bizim basimiza, bugun bloglar populer oldukca daha cok geldigine gore, bu piskinligi devam eder birilerinin.. Merak etmeyin.

    YanıtlaSil
  9. @Ortega,
    evet tahmin edebiliyorum cok eski bir problem oldugunu. Bu yüzden bunlarin üstüne bir soguk su icmek lazim sadece anlasilan...

    YanıtlaSil
  10. Misimovic jubelt wie
    NBA-Star LeBron James

    bild'den

    YanıtlaSil
  11. footballove olarak bu bizim başımıza o kadar çok geliyor ki bıraktık artık gülüp geçiyoruz. emeğe saygı denen bi' şey yok ki saygı değer basınımızda...

    YanıtlaSil