25 Haziran 2009 Perşembe

İkinci şansı kullanmak

Geçen sezonun başındaydı. Nuri Şahin, kiralık oynadığı Feyenoord'tan Borussia Dortmund'a geri dönmüş ama bu dönüşe pek sevinen olmamıştı. Daha da ötesi Dortmund, Nuri'yi elden çıkartmak için yol aramıştı. Türkiye'den gelen teklifler Nuri'yi cezbetmedi. Transferi gerçekleşmeyince, Dortmund'ta yapacağı tek birşey kalmıştı: çalışmak! Nuri çok çalıştı, antrenmanların yıldızıydı ve Teknik Direktör Jürgen Klopp bir müddet sonra onu gözardı edemedi.

Bir sene sonrasına gelelim. Dortmund'un yeni sezon hazırlıklarına daha başlamadı ama tesislerde yine çalışan bir isim var tek başına: Nuri...Yeni sezona iyi hazırlanmak istiyor oysa ilk 11'deki yeri nerdeyse garanti gibi. İyi bir ilk yarı, müthiş bir ikinci yarı geçirdi Bundesliga'da. Orta sahada gizli lider gibi hem defansına yardımcı oldu, hemde ofansif oyuna katkı sağladı. Şimdilerde Dortmund yönetimi, Nuri ile sözleşme yenilemek için nabız yokluyor. Artık herşey Nuri'nın ellerinde. Nuri'ye ikinci bir şans verildi ve o bunu sonuna kadar kullandı.

1 yorum:

  1. Nuri Şahin'in Türk Millî Takımının 12 yılına damga vuracağını düşünüyorum ve hatta yeni nesil gurbetçilerin. Sırf bu yüzden Gurbetçi bir Teknik Adam ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil