13 Haziran 2009 Cumartesi

Bülent Korkmaz, Oğuz Çetin ve Rıza Çalımbay olmak

Futbolda artık herşey profesiyonellik üzerine kurulu. Bu yeni birşey değil, kabul etmek de gerek. Futbolda romantizmi ve amatör ruhunu aramak, son model arabasını bedavaya veren birini aramak gibi birşey. Belki vardır ama bulmak imkansız gibidir. Ama bu profesiyonelliğe, bu antiromantizme rağmen insanlar yinede tutunacak bir dal arıyor. Bir haftadır konuşulan Mehmet Topuz transferi maalesef genelde iki kulübün gözlüğünden konuşuldu. Fenerbahçe'yi tutanlar, Beşiktaş'ın tavrını eleştiriyor, Beşiktaşlılar hem Fenerbahçe'yi hemde Kayserispor'u yerden yere vuruyor. Mehmet Topuz ise bu zaman içinde „sadece Beşiktaş“ diyor başka birşey demiyor. "O tutunacak dal, o umut ışığı Mehmet Topuz mu" diye düşünmedim değil bir ara. Hukuk, Transfer Koşulları, Federasyon Kuralları bir tarafa, bir futbolcu istediği ve tuttuğu takıma "ne pahası olursa olsun" gitmek istiyor, gönül verdiği takımın armasını taşımak istiyor, paraya ve futbolu sadece takım elbise içinde izleyenlerin dayatmasına inat, istediği yerde oynamak istiyor. Pardon, öyle değilmis. Bizi böyle kandırdılar. Mehmet Topuz "50 Milyon Euro verseler oynanam" dediği Fenerbahçe'de oynayacak gelecek sezon. Dedik ya, profesiyonellik, bunlar normal ama profesiyonellik makyajıyla insanları aptal yerine koymak da işin başka bir boyutu.

Bir futbolcu takım tutar, lafım olmaz. Futbol ile ilgilenen herkes bir takım tutar.
Bir futbolcu takım tutar, başka takımda oynar, lafım olmaz. Galatasaray'da oynayan Fenerliler, Fenerbahçe'de oynayan Galatasaraylılar var. Herkes bilir.
Bir futbolcu takım tutar, bunu açıklar ama yinede başka takımda oynar, lafım olmaz. Selçuk Yula,Tanju Çolak, Sergen Yalçın ve niceleri…

Bir futbolcu takım tutar, başka takımda oynamam der ama yinede başka takımda oynar, ona çok lafım olur. İşte Mehmet Topuz. İki ay sonra sezon başlayacak, varsayalım ki Mehmet Topuz bir maçta kırmızı kartla oyundan atılacak, hakem bunu "küfür" diye açıklayacak ama Mehmet maç sonunda "yemin ederim küfür etmedim" dese, buna kim inanacak? Daha vahimini söyliyeyim; bir Beşiktaş – Fenerbahçe maçında Mehmet Topuz'un yaptığı bir hata sonucu Fenerbahçe gol yerse yada Mehmet Topuz kendi kalesine bir gol atarsa, ne olacak? Mehmet Topuz kendi takımını sabote edecek yada satacak kadar şerefsiz bir insan olmadığına tüm yüreğimle inanıyorum, ama bu gereksiz açıklamalar neden? Bir insan bu kadar mı kendini zor duruma düşürür? Bu kadar mı insanları kandırır? Bu kadar mı kuru sıkar? Bir hafta boyunca Fenerbahçeliler "Topuz gelmesin, istemeyiz" dediler, Beşiktaşlılar "helal olsun, Mehmet" dediler. Bu insanların duygularını sarsmıştır Mehmet Topuz, tükürdüklerini yalatmak zorunda bırakmıştır. Çok yazık...

Aksini ispat etmek isteyen futbolcular üzerine almasın; Hiçbiriniz bir Bülent Korkmaz, bir Oğuz Çetin veya bir Rıza Çalımbay olamazsınız!

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder