9 Mayıs 2009 Cumartesi

Kuru Sıkı

Türkiye'de gerçekten çok önemli spor yazarları var. İsim vermek gerekir mi? Hadi verelim. Mehmet Demirkol, Uğur Meleke, Bağış Erten, Galip Öztürk, İbrahim Altınsay, Gökmen Özdemir, Banu Yelkovan, Fatih Uraz, Bilgin Gökberk, Ahmet Çakır, Kemal Belgin ve niceleri...Hangi yazar iyidir, hangisi değildir, bunun tartışmasını yapmak gereksiz, çünkü herkesin kişisel tercihleri vardır. Bana göre iyidir, size göre değil, blogdaşıma göre kötüdür, bana göre iyi. Zaten böyle olması da gerekiyor. Ama herkesin hemfikir olması gereken bir konu varki, o da yazıların içindeki verilen bilgilerin doğruluğu. Burada bir yanlış varsa, benim gazetecilik damarlarım patlamak üzere...İsmi lazım değil, bıyıklı bir yazarımız Galatasaray'ın Teknik Direktör adayları hakkında ilginç şeyler yazmış. Özellikle Matthias Sammer hakkında yazdıkları oldukça ilginç. Madde madde bakalım...

Yazar: Mathias Sammer, Borussia Dortmund'u 4 yıl çalıştırdı, bir Alman ligi şampiyonluğu bir de UEFA finali var. Perde arkaşında: el yakan pahalı futbolcular da var. Sammer Dortmund'u iflas ettirdi. Hala düzelemediler. Almanlar, alınan oyunculara harcanan para ile kazanılan başarıların kıyaşlamasını yaptı, Sammer başarısız bulundu.

Yorum: Almanya'da bunları kulağına fısıldayan biri olmalı ki, bu kadar detaya girmiş ama fısıldamayı yanlış anlamış galiba. Dortmund'u iflas ettiren zamanın yöneticileri Dr. Gerd Niebaum ve Michael Meier'in olduğunu 5 yaşındaki çocuklar biliyor, Sammer bu enkazda kazandığı başarıları ile büyük takdir topladı. Ayrıca bunlar yaşanırken Sammer'in Bundesliga tarihinin en genç şampiyon hocası olduğunu da hatırlatayım.

Yazar: Bu yüzden de Sammer Almanya'da çalıştıracak takım bulamadı kapağı federasyona attı!

Yorum: Çalıştıracak takım bulamadığı dediği Sammer'e Bundesliga'da talip olmayan kulüp yoktur herhalde, en başta da Bayern Münih. İşin ilginç tarafı Dortmund'tan sonra Stuttgart'ı da çalıştırıp, öyle Federasyon'a geçmiştir. Ayrıca Federasyonda boş işler müdürü görevini de üstlenmedi. Federasyonun en kafa adamlarından birtanesidir, Alman futbolunun gelişmesi konusunda birçok projeye imza atmıştır, Almanya Genç Milli Takımlarının baş sorumlusudur, Avrupa Şampiyonasına gitmeye hak kazanan Ümit Milli Takımı'nın teknik direktörünü göndermiş bir isimdir. Ama yazarımız haklı (!) bu Sammer beş para etmez.

Yazar: Sammer bilgi olarak da Skibbe'den üstün bir hoca değil. Doğu Alman. Bu yüzden takımda dedikodu tavan yapıyor. İspiyon ve adam gambazlama hep gündemde oluyor.

Yorum: Bu yazılanı Almanya'da gündeme getirsek, yazara büyük ihtimalle suç duyurusunda bulunur Sammer ve sevdikleri. Bu kadar klişe bu kadar düz mantık bir yaklaşımı böyle deneyimli bir yazardan okumak oldukça üzücü. Bu kafaya göre bütün Türkler barbar, bütün Ruslar kadınları hayat kadını, bütün Fransızlar ayyaş.

Bilgi vermek güzel birşeydir. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum, demişler. Gerçekten o hesap. Ancak hangi amaçla olursa olsun bu denli yanlış bilgi vermek ayıptır, ötesi kuru sıkmaktır.

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder