4 Mayıs 2009 Pazartesi

Fenercelona (!)

Severiz bir anda yerin dibine sokup, bir anda da göklere çıkarmayı. Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinden sonra yazılanları ve söylenenleri anlamak gerçekten güç. Fenerbahçe, İnönü'de gerçekten çok iyi oynadı - özellikle ilk 50 dakika sahada çok iyi bir takım vardı. Belki de - geçen sezon dahil - en ısırgan Fenerbahçe takımlarından birtanesiydi. Ama bu sezon bazı büyük maçların dışında kimliksiz bir görüntü veren Fenerbahçe'yi, bir maçta bu kadar göklere çıkarmanın nedenleri araştırılmalı. Galiba Fenerbahçe'yı övmeyi özlediler, başka birşey akla gelmiyor. "Barcelona gibi oynadı" diyenler oldu, "Barcelona maçını izlediler, böyle oldu" diyenler var. Futbol çizgi filmlerinden alıntı yapılıyor adeta. Hazir Barcelona ve İspanyol futbolunu hatırlamışken, Luis Aragones'i de unutmamak lazım.

Maçın ertesi sabahı internet sitelerinde Aziz Yıldırım'in kahramanlıkları anlatıldı bu derbi öncesinde, Aragones'ten bahseden yok. Evet, İspanyol teknik adam işine çok fazla motive olmuş ve başarı için varını yoğunu veriyormuş gibi bir görüntü de değildi sezon boyunca ama verdiği taktik kararların İnönü'de çok iyi işlediğini de bir allahın kulu yazmıyorsa, altında art niyet aramak lazım. Haftalar öncesi yine "Aziz Yıldırım Samandıra'ya gitti ve futbolcuları motive etti" haberleri çıkıyordu ancak Fenerbahçe yenilince, maçtan sonra Yıldırım'in sözleri değil, Aragones'in taktiği konuşuluyordu. Aziz Yıldırım'ın gözüne girme sevdası ne zaman bitecek, çok merak ediyorum.

Şaha içinde olanlar ile başladık, onlarla bitirelim: Fenerbahçe niye bu kadar iyi oynadı? Nedenlerden birtanesi Alex'in olmayışı. Ancak bununla sınırlı değil: Alex'in olmayışının yanı sıra Emre Belözoğlu'nun formda olması. Yanında da geçen hafta kendi stadında yuhalanan Selçuk Şahin'in iyi oyunu. Fenerbahçe'nin orta saha gücünü fazlasıyla yükseltiyor, bu da özellikle derbi maçlarında çok önemli. Galatasaray deplasmanında da Fenerbahçe uzun süre bu şekilde başarılı olmuştu.

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder