2 Haziran 2010 Çarşamba

Hamit Altıntop, Bayern'de sözleşme uzattı

Beklenen oldu ve Hamit Altıntop, Bayern Münih'de bir yıllık sözleşme uzattı. Şözleşmenin süresi çok şaşırtıcı değil. Hamit Bayern'de kalmak istedi. Ancak Hamit'in sürekli oynamak isteği ve Arjen Robben gibi bir engelin önünde olması nedeniyle, Hamit kendini çok uzun bir süre kulübe bağlamadı. Bayern'in de görüşü, Hamit'in devamlı oynaması gereken bir oyuncunun olduğu yönünde. Birbirlerini bir yıl daha deneyecekler.

Bayern, yedek kaldığı zaman sorun çıkarmayan, oynadığı zamanda verilen görevleri fazlasıyla yerine getiren Hamit'i tutmak istedi. Ayrıca Hamit'in Dünya Kupası'na gitmemesi, oyuncunun kalması için önemli bir konuydu. 10'ndan fazla oyuncusu Dünya Kupası'na gidecek olan Bayern'de, Kupa sonrası sakatlık ve form düşüklüğü göz önünde tutularak, Hamit'in kalması stratejik olarak önemliydi.

Türkiye'ye devamlı transferi konuşulan Hamit'in, Süper Lig'i tercih etmeyeceği baştan belliydi. Bayern Münih'de kazandığı paranın çok üstünde teklifler gelmesine rağmen, Hamit doğup büyüdüğü Almanya'yı tercih etti. Bunun dışında en iyi teklifi Atletico Madrid yaptı. Bu gelişmenin bence en önemli tarafı da, basınımızda hergün çıkan "Hamit Fener'de", "Hamit Galatasaray'da", "Hamit, Beşiktaş'ta" haberlerin kesilmesidir.

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder