11 Mart 2010 Perşembe

Abdullah Avcı'nın suçu nedir?

Beşiktaş - İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı ligimizin son zamanlarda kötü futbol çizgisine uyan bir karşılaşma oldu. Milyonlarca para sayanlar ile milyonlarca para sayamayanların arasında kalite farkı göremediğimiz maçlardan birisi daha oldu. Necip Uysal'ın cesur ve olumlu görüntüsü dışında futbol adına çok fazla birşey yazamadığımız için, saha dışında olanlara dikkat çekmek gerekiyor. Beşiktaş tribünlerinin İBB ve Abdullah Avcı aleyhindeki tezahüratlar şaşırtmadı değil. IBB ve Abdullah Avcı ikilisi sadece İnönü'de değil, birçok statta oldukça sert tepkilerle karşılanır. Bunu anlamakta gerçekten güclük çekiyorum. Bu ligde işini doğru dürüst yapan nadir ekiplerinden birtanesine bu tepki nedir?

"Bize puan lazım, size lazım değil, bu hırs nedir" olayı mıdır? "Biz büyük takımız, sizin taraftarınız yok, niye bu kadar başarılışınız?" kıskançlığı mıdır? Yoksa Abdullah Avcı ve kulübüne yakıştırılan siyasi görüş müdür? 11 eksikle ligin şampiyonu ve şampiyon adayı karşısına çıkan ve iyi niyetle mücadele eden bir takıma bu muamemele hoş değil. Büyük camiası, lobisi, taraftar desteği ve sınırsız parası olan kulüplerinin, Büyükşehir'den sadece 11 puan önünde olmasına sebep olan kişilere verilen tepkiler daha doğru olurdu.

6 yorum:

  1. "yere yatsana" diye bağrılıyor bizim maçlarda. geçen sene 2-1 kazandığımız maçta peydah olan bi tezahürat bu. tahammül sınırlarını aşmıştı çünkü ibbliler. sonuçta takımın başında bi hoca var; 5. dakikadan itibaren zaman çalmaya oynuyorsan, bunu oyuncunun inisiyatifine bağlayamazsın. organize bir durum var ortada. dün de faullerle yıldırmaya çalıştılar, yunus yıldırım müsamaha gösterdi ama takım sertlikten yılmayıp karşılığını verince boşa çıktılar.

    a. avcı'yı takdir edenlerden biriyim. yaptığı iş önemli. adı sanı olmayan oyuncularla ligde kalıp, üstüne de büyükleri yenmek, lige damga vurmak başarı tabii ki. ancak hızla antipatikleşiyor, haberi olsun. dün gece de hakeme filan ana avrat küfretmiş. saha kenarında da gereksiz bir agresiflik içindeydi. futbolda taraflar var, tarafların kendi içinde rasyonel davranışları var. avcı'nın gördüğü tepkiler bu sınırlar içinde bence. toplu kfür yemiş değil kaldı ki. bu işin doğasında tepki görmek var kısacası. mızmızlanmanın manası yok.

    YanıtlaSil
  2. Abdullah Avcı bir provakatördür..

    "Engin gibileri yerden kaldırmamak gerekir" lafının muhatabı olan futbolcudan hem yaşça hem de çirkeflik anlamında çok daha büyüktür..

    Futolcusunu sakinleştirmek bir yana aksine rakibe karşı daha da agresifleştiren sinsi bir adamdır..

    Lafının arkasında duramayan, bir hafta önce söylediklerini gerisin geri yalayıp yutan bir şahsiyettir de maalesef..

    Bunca olumsuz özelliğinin yanısıra o bünyeden bir Mourinhho da çıksa benim gözümde beş para etmez lakin kendisi Güvenç Kurtar' ın biraz daha modifiyelisinden hallice değildir..

    YanıtlaSil
  3. Beyefendi adam, adam gibi adam...Benzer sıfatları anında yapıştırırız biz insanlara. Çok hızlı başımızın üstüne çıkarırız. Bu hızla çıkanlardan biri de Abdullah Avcı. Dar kadro ile elde edilen başarı, zaman zaman oynattığı iyi futbol ya da benzeri bir şey için eleştirmiyoruz biz. Ahlaksızlığından söz ediyoruz. Bu ahlaksızlığını takımına da yansıttığı için, takımı sahada ahlaksızca davrandığı için aleyhinde bağırıyoruz.

    Bir de bu beyefendi adamın şu görüntülerine bakalım:

    http://www.metacafe.com/watch/4287695/abdullah_avci/

    Ege

    YanıtlaSil
  4. yukardakilerini yazarken, bu görüntülerden habersizdim. yukarda anlatmaya calistigim abdullah avci profiline yakismamis tabii ki. ancak dün verilen tepkilerin bu küfürlerle alakasi da yok tabii ki. sütten cikmis ak kasik olmadigini ispat etmis olabilir abdullah avci ama sinirleri gerilen bir insan hatasina veriyorum yinede. bugüne kadar gösterdigi sag duyu bir tarafa, bu küfürler bir tarafa acimasiz oluyor sanki. herkese yorumlari icin tesekkür ediyorum, ciddi olarak biraz daha aydinlanmis oldum.

    YanıtlaSil
  5. Bu adama gosterilen tepkiler aklima Demiroren'in Samet Aybaba ile ilgili sozlerini getiriyor.Besiktas'tan her zaman puan aldigi icin bu takimin kapisindan giremez demisti Aybaba icin;kotu bir teknik direktor oldugu,istikrarsiz ve basarisiz bir hoca oldugu icin degil Besiktas'tan puan aldigi icin karsiydi Aybaba'ya.

    Simdi kendisine edilen hakaretlerin de temelinde bu yatiyor,bi ara 'cimbomun usagi abdullah avci' diye bagirilmisti dun de 'abdullah avci koyduk mu aci' basta olmak uzere son derece yaratici tezahuratlarla kendisine seslenilmis.Sasirmamak lazim;maalesef turk futbol seyircisinde gun gectikce artan basariyi kutsama ve buna engel olan her unsuru dusman gormenin sonuclari.Abdullah Avci'nin Istanbulspor'u Besiktas'tan her sene devamli puanlar aliyor olmasaydi boyle bir muameleye maruz kalir miydi?Tabii ki hayir.Oyuncularin yerde yatarak vakit gecirmesini kesfeden kisi de kendisi degildir,bunu artik sadece anadolu takimlari degil,kucuk diye anilan rakipleri karsisinda 1-0 a yatan buyuk takimlarimiz da yapmaktadir,geciniz.

    Yukarida linki verilen video'ya da sasirmadim acikcasi,turkiyedeki futbol atmosferinde akil sagligini korumanin hakikaten imkansiz oldugunu ertugrul saglam'in bir fenerbahce macinda 'siktir lan' diye kulubeden firladiginda bir kere daha gormustum.Boyle nefret yuklu bir ortamda kendisi de bit patlama yasamis;hic hos degil ama surpriz de degil.Rijkaard futbolu bilmiyor diyen adamlar koseleri tutmus bu ulkede,bu kadar yuzsuz ve ahlaksiz bir spor basini ve bu kadar suursuz bir taraftar kitlesi varken Abdullah Avci'dan her an lord gibi davranmasini beklemek anlamsiz.

    Ote yandan bu tavirlar Besiktas taraftarina has degil tabii ki.Turk futbol seyircisinin genel karakteristigi bunu da belirteyim.Galatasaraylisi da Fenerlisi de farketmiyor;basari icin cignenmeyecek bir deger kalmiyor.

    YanıtlaSil
  6. İyi de adamdan lord gibi davranmasını bekleyen kim? Fanatik bir taraftar gibi davranmasın yeter. En azından bir Lucescu, Zico ya da Güneş' i örnek alabilir adamlık ve hazmetmek konusunda..

    Hadi şu son tribün tepkisini Beşiktaş' dan sürekli puan alıyor oluşuna bağlayalım. TS bu adamın takımına 3 maçta 16 gol salladığı için mi çirkefliğin destanını yazdı bizimle oynayıp da elendiği kupa maçları serisinde? Demek ki aynı hamaset psikolojisi bu elemanda fazlasıyla varmış..

    YanıtlaSil