4 Mart 2010 Perşembe

Almanya 0-1 Arjantin

Almanya'daki görüntü korkunç bir şekilde 2006 Dünya Kupası öncesini hatırlatıyor. Mart 2006'da Floransa'da, İtalya'ya 4-1 yenilen Almanya'da Teknik Direktör Jürgen Klinsmann'ın geleceği tartışılıyordu, takımın formu çok düşüktü ve sistem konusunda bir kargaşa vardı. Şimdi ise sözleşmesini uzatmak istemeyen ve büyük bir ihtimalle Dünya Kupası sonrası istifa edecek olan Joachim Löw tartışılıyor, Almanya Milli Takımı formsuz bir görüntü çiziyor ve sistem konusunda tartışmalar iyice başladı gibi.

Maçtan sonra Oliver Kahn'ın "acaba 4-3-3 Almanya'nın sistemi mi, tartışmak lazım" sorusu, ilerleyen günlerde Almanya'nın gündemine oturacağı bir gerçektir. Mesut Özil'in takıma dahil olmasıyla değişen sistem yürümüyor henüz. Almanya özellikle hücum hattında etkinliğini kaybediyor. Maçı yayınlayan Alman ZDF kanalının verdiği bilgiye göre bir Alman Milli Takımı 1992'den beri ilk kez ilk yarıda sadece bir şut çekmiş. Karaları bağlamış durumdalar. Löw'ün sistem konusunda çok taviz vermeyen bir yapısı olması itibariyle, bu konuda çok şeyin değişeceğini sanmıyorum.

Galip takıma gelirsek, önce şanssız bir isim hakkında konuşmak lazım. Bayern Münih'de çok mutlu günler geçirmeyen, ancak bu maçı iple çeken Martin Demichelis'in, kendi stadında sakatlanıp, bir müddet oynamayacak olması, kötü bir kader. Demichelis'in elmacık kemiği kırıldı. Umuyorum sakatlığı uzun sürmez ve Arjantin Dünya Kupası kadrosunda yer alır. Jose Pekerman'in 2006'da onu kadro dışı bırakması, Demichelis'te ciddi anlamda depresyonlara yol açtı. Birdaha aynı acı zor gelecektir.

Saha içine dönersek, bu kadar disiplinli bir Arjantin takımı beklemiyordum. 1860 Münih'in tesislerinde kamp yapan Arjantin'in verdiği görüntüler aslında maçı çok ciddiye almıyormuş gibiydi, özellikle antrenman sırasında puro keyfi yapan Teknik Direktör Diego Maradona'ın görüntüleriydi akıllarda kalan. Ama maçta iyi bir Arjantin takımı vardı, top kontrolü üst düzeydeydi. Özellikle Milli maçlarda Barcelona performasını gösteremeyen Lionel Messi ve Benficalı Angel di Maria'nin oyunu dikkat çekti.

Bir maça çok fazla anlam yüklemek doğru olmasa da, Arjantin benim gözümde Dünya Kupası'nda önemli işler yapacak gibi bir izlenim bıraktı. Bu arada maçtan sonra Higuain'i özel jetle Madrid'e götüren Real yönetiminin görgüsüzlüğünü şiddetle kınıyorum (!).

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder