3 Mart 2010 Çarşamba

Türkiye 2-0 Honduras

Eleştirmeyi çok severiz, eleştirecek birşey olmasa da eleştiri buluruz. Bu maç öncesi ve devamında eleştirilecek konular yok değildi. Özellikle bazı takıntılar insanın dikkatini çekiyor. Geçen sezon Galatasaray'da kadro sıkıntısı nedeniyle stoper oynayan Hakan Balta, bir müddet sonra Milli Takım'da da stoper oynamıştı. Şimdi de Galatasaray'ın yanlış transfer politikası nedeniyle solbek oynamaya mahkum olan Caner'in, Milli Takım'in bir hazırlık maçında da solbek oynaması komedi gibi. Özellikle kadroya Çağlar Birinci gibi bir oyuncuyu çağırdığınız zaman.

Bu A Milli Takım kadrosunu seçenin ve kuranın alternatif üretemediğine dair bir göstergedir. Başka kafayı karıştıran bir isim ise Nuri Şahin'dir. Bundesliga'da bu sezon en iyi orta saha oyunculardan biri olan bu oyuncunun, hala Milli Takım'da banko degil. Bir hazırlık maçı olduğunu kabul ediyorum ama bunlar önemli göstergeler. Tutturduk bir eleştiri serisini, devam edelim. Önümüzde ciddi bir maç yok ama hala kalede Volkan Demirel dışında bir alternatif isim göremiyoruz. Belki Oğuz Çetin'in ilk maçı olması itibariyle çok fazla riske girmek istemedi ama bu Milli Takım'a neden yedek kaleci çağrılıyor, artık nerdeyse onu sorgulayacağım.

Dünya Kupasına gidecek olan Honduras'in bir B Planı'nın olmadığı notunu (!) vererek, bir hazırlık maçında ciddiyeti kaybetmeyerek iyi oynayan Milli Takımımızı da kutluyayım...

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder