8 Aralık 2009 Salı

Luca Toni'nin Fenerbahçe transferi

BİLD gazetesi, Bayern Münihli Luca Toni'nin Fenerbahçe'ye gitmesini manşetten vermiş. Sözde. Ya bahsedilen başka bir BİLD, ya da ben körüm. Manşetten verilen olay, Luca Toni'nin Juventus - Bayern maçı için memleketi İtalya'ya götürülmemesi ve Teknik Direktör Louis van Gaal ile arası iyice açılması. Neyse, gelelim haberde bizi ilgilendiren kısıma. Haberin bir bölümünde (sadece bir kere) Fenerbahçe kelimesinin kullanılması, "Luca Toni, Fenerbahçe'ye gidiyor" başlığını atmak için yeterli bir sebep olarak görülmüş bizim basında. BİLD haberinde ayrıca Roma ve West Ham'in de Toni'yle ilgilendiğini yazıyor. Gelelim haberin püf noktalarına...

Haber Kaynağı: Türk Basını
Luca Toni haberi yaklaşık 2 hafta önce bir Türk Spor gazetesinde çıktı. BİLD, o gazeteyi kaynak göstererek "Luca Toni, Türkiye'ye mı gidiyor?" diye başlık atarak böyle bir söylentiye yer verdi. Bilinmesi gereken olay şu; BİLD nerdeyse hergün mutlaka bir Toni haberi yapar ve bu haberlerin hepsinde bugüne kadar olup bitenleri hatırlatır. Bu onların kullandığı ve her yerde görülen bir haber tekniği. Olup bitenlerin içinde bir gazetemizin öne sürdüğü Toni-Fenerbahçe ilişkisi olduğu için BİLD bunu devamlı kullanıyor. Yani dün yayınlanan haberde yeni bir gelişme yok. İşin tuhaf yanı 2 hafta önce bu haberi yapan ve BİLD'in kaynağı olan bizim gazetemiz, bugün BİLD'i kaynak göstererek "Toni, Fenerbahçe'ye mi" haberini yapması.

Luca Toni'yi Fenerbahçe'ye gelir mi? Gelmeli mi?
Şu ana kadar kesin olay tek birşey var: Luca Toni devre arasında Bayern Münih'ten ayrılacak. Sezon başında göndermek istediler, olmadı. Artık devre arasında bir kulüp bulunacak. Bu kulübün büyük bir ihtimalle İtalya'da olacağını zannediyorum. Toni'nin isteği de ve açıklamaları da bu yönde. Bunun baş sebebi Dünya Kupası öncesinde göz önünde olmak. Fenerbahçe'nin, Toni'yi istediği konusunda süpheliyim ama gerçekten transfer etmek istiyorsa sadece bu Dünya Kupası kriterinden dolayı bu iş olmayacaktır. Ancak Fenerbahçe'nin Daniel Güıza gibi kaprisli bir oyuncuyla baş edemezken, en az onun kadar kaprisli ve bunun yanında Bayern Münih'te yıllık 10 Milyon Euro para kazanan ve yine benzer rakamlar isteyecek olan Toni'nin, Fenerbahçe'nin ilgilendiği bir futbolcu olmadığını tahmin etmek zor değil.

2 yorum:

  1. ah bir ogrenseler bizim turk basınında cıkan haberlerin cogunun yalan oldugunu.:D

    YanıtlaSil
  2. helal olsun fb sana

    YanıtlaSil