24 Temmuz 2009 Cuma

Süperlig'de oynamayı haketmek...

Diyarbakırspor hakkında yazmak çoğu zaman kolay olmuyor. Yaptığınız bir eleştiri tuhaf bir şekilde çok farklı noktalara getiriliyor. Beni ilgilendiren kısmın sadece ve sadece yeşil sahada olup bitenlerin olduğunu peşinen belirtmek isterim. Bunun dışında Diyarbakır'a farklı bir pencereden bakmak sözkonusu olamaz. Neyse, konuya gelelim...

Diyarbakır tekrar ve süpriz bir şekilde Süperlig'e döndü. Rakipleri transfere ve kampa zamanında başlarken, Diyarbakır'da daha ne bir Yönetim, ne bir Teknik Direktör ne de ortada bir Futbol Takımı vardı. Kaosu beklerken, önce Yönetim seçildi, sonra Nurullah Sağlam gibi Türkiye'nin en önemli Teknik Direktörlerinden biri getirildi ve hemen transfer çalışmalarına başlandı. Ancak olay da burda koptu. Söz verilen transferler yapılamayınca ve alınan futbolcuların paraları ödenmeyince, Sağlam da gitti, az sayıdaki futbolcular da.

Diyarbakır'a bu sefer Ziya Doğan getirildi, transfer edilen ve denemek için kadroya dahil edilen futbolcularla acil bir şekilde kampa gidildi ancak "tam takım" diyebileceğimiz düzeyde ve sayıda hala futbolcusu yok Diyarbakır'ın. Yönetici Tahsin Çimen bügün 20 futbolcu ile görüştüklerini söyledi. Uğraşları takdire şayan ama ligin başlamasına iki hafta kala kadrosunu kuramamış bir kulübün, Turkcell Süperligi'nde nasıl mücadele edeceğini merak ediyorum açıkçası.

Aslında bu durumu sadece Diyarbakır ile sınırlandırmamak lazım. Genel olarak böyle sıkıntıların yaşandığını devamlı takip ediyoruz. Diyarbakırspor'daki kadar vahim olmasa da, Kocaelispor da geçen sezon benzer bir görüntüyle girdi sezona. Sonuç belli. Bir üst kümeye çıkmak sadece maçlarda alınan en çok puanların toplanmasıyla mümkün olmamalı. Futbol müsabakaların en elit liginde yarışmak bu kadar kolay olmamalı, bazı şartların yerine getirilmesi lazım ki, bir kulübün bu ligde oynamaya hakkı olsun. Aksi taktirde Diyarbakırspor gibi ligin devamında büyük zorluklar çekeceğini şimdiden kestirebileceğimiz kulüpler, sağlıklı bir lig yarışını tehlikeye atıyorlar.

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder