24 Temmuz 2009 Cuma

Justin, Tobol ve D-Smart

Galatasaray - Tobol maçı bilindiği gibi Futbol Smart'tan yayınlandı. Evinde D-Smart kutusu olmayanlar, muhtelif mekanlarda maçı izlemek için yola koyuldu, evinde yada ofisinde izlemek isteyenler ise Internet'ten izlemek için uğraş verdi. Ancak bir sorun vardı; maçı legal olarak online yayınını yapan siteler - özellikle yurtdışında yaşayanlar için - izleme fırsatını sunmadı ve bölgesel zartzurtları öne sürerek, yayın yapmadı. Yapacak tek şey kalmıştı çaresiz taraftarlar için, o da herkesin ortak sevgilisi olan Justin'e (Timberlake olanı değil) uğramak. Değişik odalarda maçı canlı izlemek. İşin en ilginç tarafı da Kazak Takımı Tobol'un Resmi Sitesi'nde de bu illegal linklerin açık açık sunulması. Sitede yayınlanan tam metni bilmiyorum ama tahmin ediyorum şöyle birşeydi: "Millet, İstanbul'a takımı zor gönderdik, spiker ve canlı yayın ekibini nasıl gönderelim. Alın bakın işte Justin'den rahat rahat - ama kotaya dikkat! Sadece Galatasaray'ın attıkları girmesin sonra..." Tobol'un Resmi Link Servisi bir tarafa, D-Smart gibi büyük bir kuruluşun bu işe bir cözüm bulması lazım. Süperlig'i yayınlayan LigTV, Internet'ten oldukça iyi bir hizmet verirken, D-Smart'ın henüz böyle bir hizmeti yok, olsa bile - özellikle yurt dışında olanlar için - yeterli değil. "Yayınlarımızı illegal yollardan izleyen kullanıcılar bizi zarara sokuyor" diye yaygara çıkarmasınlar, cözüm üretsinler...

3 yorum:

  1. mekanlar ötesi mekan sami yen olarak kalıyor geriye yani.d smart'ın türevi sami yen, integrali falan da sami yen.stop.

    YanıtlaSil
  2. D Smart bünyesinde yeni bir kanal açıldı. Bundan sonra tüm Avrupa Ligi maçları Euro Futbol kanalından yayınlanacak.Bu soruna da en kısa sürede bir çözüm bulacaklardır. Bloglarda yapılan eleştiri ve şikayetler birinci ağızdan yetkililere iletiliyor merak etmeyin.

    YanıtlaSil
  3. Bu cok güzel bir haber iste. Bilgilendirme icin cok tesekkür ederim.

    YanıtlaSil