21 Temmuz 2009 Salı

Bundesliga'nın yeni Türk Yıldızları

Yıldıray Bastürk, Hamit ve Halil Altıntop'tan sonra Mesut Özil ve Serdar Taşçı gibi Türk oyuncular da kendilerini Bundesliga'da ispatladı. Sırada kimler var?

Güngör Kaya: VfL Bochum altyapısında yetişti. Kulübünün teklif ettiği profesiyonel sözleşmeyi imzalamayacağına kadro dışı bırakıldı ve eski hocası olan Michael Oenning'in "Nürnberg'e gel" çağrısına olumlu cevap verdi. 19 yaşındaki oyuncu şu an hazırlık maçlarında attığı gollerle dikkat çekiyor. "Çok akıllı bir oyuncu, çok süratlı ve çok gol atıyor" diyen Oenning'in, Güngör'ü Bundesliga'da forvet hattında kullanacağı artık süpriz değil. Angelos Charisteas gibi bir isim bu yüzden yedek kalabilir.

İlkay Gündoğan: O da Bochum'dan Nürnberg'e yol alan oyunculardan birtanesi. Ve o da Güngör gibi A takımı zorlayan isimlerden birtanesi. Orta sahada zekasıyla ve müthiş top tekniği ile Teknik Direktörü Oenning'in gözüne girmeyi başardı: "Açıkçası onun gibi bir oyuncu uzun zamandır kadromuzda yoktu, onun gibi bir oyuncuya sahip olduğumuz için çok şanslıyız." Forvet arkasında görev yapabilen İlkay, oyunu iki yönlü oynayabilmesi büyük bir avantaj.

Burak Kaplan: Jupp Heynckes, Bayer Leverkusen'in başına geçtikten sonra, kurt hoca altyapıda oynayan oyuncuları incelemeye aldı ve gözüne Burak Kaplan adında 19 yaşında bir orta saha oyuncusu takıldı. Bu oyuncuyu hemen A takımla birlikte kampa götüren Heynckes, genç yeteneğe hazırlık maçlarında görev verdi. Bayer Leverkusen yönetimi de ofansif bölgede görev alan oyuncuya hemen 2012 yılına kadar profesiyonel sözleşme imzalattı. Onun da Bundesliga kariyeri erken başlayabilir.

Emin Yalın: Schalke Teknik Direktörü Felix Magath'ın Schalke'ye yaptığı ilk transfer Emin Yalın olmuştu. Nürnberg'in ikinci takımından transfer edilen 20 yaşındaki oyuncu, orta sahada görev yapıyor. Frankfurt'ta doğan, daha sonra çeşitli takımlarda oynayan Emin, güclü fiziği ile Magath'ın dikkatini uzun zaman önce çekmiş, Wolfsburg'a almayı düşünürken, transfer olduğu Schalke'ye getirdi. Schalke altyapı sorumlusu Uwe Scheer, "Magath, Emin'de geleceği görüyor" açıklamasını yaptı.

Not: Bu oyuncuları sıralamak gurur verici ama dört isimden, iki tanesinin daha genç yaşta Almanya Milli Takımı'nı seçmesi üzücü. Emin ve Burak Türkiye'yi tercih ederken için, Güngör ve İlkay Almanya lehine karar verdi.

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder