5 Ocak 2011 Çarşamba

İlkay Gündoğan, Almanya ve Galatasaray

Mehmet Ekici'nin tercihi ile umutlandık ama İlkay Gündoğan, tercihini Almanya'dan yana kullandı. Kararın çok süpriz olduğunu söylemek yanlış olur. İlkay, gündemde olduğu sürecin başından beri Türkiye konusunda çok istekli davranmadı. İlkay, mantığın Almanya, duyguların Türkiye dediği bir denklem ile karşı karşıya kalan bir gurbetçi profili çizdi.

Mesut Özil'in durumuyla paralel giden bazı şeyler olsada, İlkay (belkide etrafında ince hesaplar içinde olmayan insanların olmayışı nedeniyle) hiç ikili oynamadı, en baştan ibrenin Almanya'dan yana olduğunu açıkça söyledi ve karar süreci boyunca çok fazla konuşmadı. Türkiye için önemli bir kayıp, ancak Nuri Şahin'in bile hala tartışıldığı bir Milli Takım'da, İlkay'ın ne kadar şans bulacağı da meçhuldu zaten. Zannediyorum ki, olayı netleştirmek için Joachim Low ilk fırsatta İlkay'ı Milli Takım'a çağıracaktır.

İlkay'ın Milli Takım tercihi dışında, bir de transfer gündemi var. Bu aralar Galatasaray ile ilgili haberler dolaşıyor. Futbolda çok net konuşmamak lazım ancak çok rahat söyleyebilirim ki; İlkay'ın veya Mehmet'in kısa vadeli Türkiye'de kulüp düzeyinde futbol oynama şansı yok. İkisi de şu an Almanya'nın en gözde oyuncularının arasında. Nürnberg sezon başında İlkay için Hoffenheim ve Leverkusen'den 7 Milyon Euro civarında teklifler aldı. Manchester United ve ManCıty'nin bu oyuncu ile ilgilendiğini de sağır sultan duydu artık. Hamit ve Halil Altıntop'un 30'a dayanmasına rağmen hala Türkiye'yi tercih etmediği bir ortamda, İlkay ve Mehmet'in Süper Lig'i tercih etme yüzdesi sizce ne kadar? Yorulmayın, ben yazayım; 0,0%!

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder