4 Şubat 2011 Cuma

misli.com: Bundesliga - 21. hafta tahminleri

(112) Dortmund - Schalke | Seçim X | Oran 3,30

Almanya’nın tartışmasız en büyük derbisi! Uzun zamandır ilk defa derbinin bu kadar belirli bir şekilde bir favorisi var. Dortmund’un şampiyonluk yolundaki emin adımları, Schalke sayısız transferine rağmen yaşadığı düşüş, Borussia’yı ön plana çikarıyor. Ama dikkat; Schalke, Dortmund’a son yıllarda çok ters geliyor. Son 24 maçının sadece 3 tanesini kazanabildi Dortmund, Schalke karşısında. Signal İduna Park’ta seri daha da vahim gözüküyor: Dortmund, Signal İduna Park’ta Schalke ile oynadığı son 11 maçının sadece 1 tanesini kazanabildi. Form durumu Dortmund, istatistikler Schalke diyor – ben ise beraberlik diyorum. Schalke için yılın maçı olacak, Dortmund sahaya sakat olan Neven Subotic’siz ve bilindiği gibi Kagawa’sız çıkacak. Bu da önemli bir handikap.

(146) Köln - Bayern | Seçim Alt | Oran 2,30

Köln 16 yıldır Bayern Münih’i kendi evinde yenemiyor. En son Nisan 1995’te 3:1 kazanmışlardı. O zamanlar kalede İllgner, forvette Labbadia ve Polster vardı, Bayern’de Kostadinov, Scholl ve Helmer gibi oyuncular vardı. Ama dikkat; Louis van Gaal’ın Bundesliga’ya gelişinden beri yenemediği iki takım var; Leverkusen ve Köln. Bayern’in bu sezon ki deplasman karnesine bakarsak, Bayern için çok zor bir maç gibi duruyor. Alt olacağını düşünüyorum. Riski sevenler ise, ilk yarı 0 ikinci yarı 1 seçeneğini düşünebilir. Bu maçın en motive ismi kuşkusuz Köln kalecisi Michael Rensing olacaktır; Bayern’de uzun yıllar yedek bekleyip, kısa bir dönem oynadıktan sonra kapının önüne koyuldu.

(147) Hannover - Wolfsburg | Seçim X | Oran 3,10

Tuncay transferinden sonra, Bundesliga’da ilk maçını Hannover deplasmanında oynayacak. Niedersachsen derbisinde son yıllarda üstünlüğü sağlayan bir Wolfsburg var, son 6 maçın hepsini kazanabildiler, çoğu maçı da farklı kazandılar. Ancak Hannover 96 hiç olmadığı kadar iyi bir grafik çiziyor bu sezon, son maçlarda bir düşüş yaşasalarda, Mirko Slomka’nın takımı kuşkusuz bu sezonun en büyük süprizlerinden birtanesi. Kesin bir favoriyi kestirmek güç, Wolfsburg’un son transferlerinden sonra nasıl bir görüntü çizeceği muamma. Beraberlik ön plana çıkan sonuç.

(148) Hoffenheim - Kaiserslautern | Seçim 1 | Oran 1,60

Frankfurt ile birlikte ikinci yarı galibiyeti olmayan tek takım Kaiserslautern. Hoffenheim ise Schalke’yi yenmenin mutluluğunu yaşadı geçen hafta. Hoffenheim’ın yeni Teknik Direktörü Marco Pezzauioli’nin oyun mantalitesi eski Teknik Direktörü Ralf Rangnick’e çok uzak değil. Ofansif, golü düşünen bir futbol oynatıyor ve açıkçası Bundesliga’ya yeni bir soluk getirmeye aday bir Teknik Direktör. Yeni trnasfer Ryan Babel’i de iyi kullanmaya başladı. Kaiserslautern karşısında rahat bir galibiyet alacaklardır, hatta üst seçeneği düşünebilir bahis severler.

(149) Mainz - Bremen | Seçim Alt | Oran 1,70

Bremen yenilirse, Bundesliga tarihinde 500. mağlubiyetini alacak. Bu tarihi mağlubiyeti almaya çok yakınlar. Werder Bremen’in Bundesliga’da kalacağına bile şüphe duymaya başladım artık. Kadro kalitesi düşük, oyuncuların bazıları formsuz, bazıları isteksiz. Teknik Direktör Thomas Schaaf’in da başvurduğu yöntem kalmadı. Kaleci Tim Wiese’nin üç maç cezalı olması da ayrı bir handikap. Bremen’in tek umut kaynağı, Mainz’in kendi evine gol kısırlığı çekmesi. Mainz’da Adam Szalai’ın sezonu kapatması moralleri bozdu ama Bremen karşısında favoriler. Alt veya Mainz galibiyeti öne çıkan opsiyonlar.

(150) Nürnberg - Leverkusen | Seçim Üst | Oran 1,60

Nürnberg „ya herro ya merro“ sezonu oynuyor. Özellikle iç saha maçlarında ya yendiler, ya da yenildiler. Beraberlikleri henüz yok. Bunu takımın genç yapısına bağlamak gerekiyor. Leverkusen’de kazanmayı çok seven bir takım; oynadıkları son 30 maçının sadece üçünde mağlubiyet yüzü gördüler. Dortmund ile birlikte en iyi seriye sahipler. Son dönemlerde Nürnberg’in Leverkusen’e ters geldiğini düşünürsek, çok çekişmeli ve bir o kadar da zevkli bir maç olacaktır. Çok gol izleyeceğimiz düşünüyorum. Leverkusen galibiyeti de yakın bir ihtimal.

(232) Mönchengladbach - Stuttgart | Seçim 2 | Oran 2,20

Tartışmasız haftanın en önemli maçı. Şahsi yorumum; bu maçı kaybeden küme düşer. İlk yarıdaki maçı Stuttgart 7-0 kazanıp, sezona iyi bir gidişat alma konusunda umutlanmıştı ama iki takım sezonun son sıralarına demir atmış durumda. Stuttgart, Bruno Labbadia ile daha organize bir görüntü verse de, ofansif hattında sıkıntı çekiyor. Labbadia’nın oynattığı takımların genelde hücum anlamında güçlü olduğunu düşünürsek, bir tezat var. Gladbach deplasmanında yinede şanssız görmüyorum Stuttgart’ı. Borussia’nın evinde hala bir galibiyeti yok, son dört maçı üstüste yenildiler Borussia Park’ta. Yeni transferler Mönchengladbach’ı umutlandırsa da, zor bir maç onları bekliyor. Stuttgart organizasyonu yine son maçlardaki gibi sağlarsa, önemli bir üç puanı elde edebilir.

(333) Hamburg - St. Pauli | Seçim 1 | Oran 1,50

Derbi haftasında finali Hamburglular yapacak. St. Pauli tam 33 yıldır Hamburg karşısında galibiyet alamadı. Bunun dışında deplasman karneleri de parlak değil. Hamburg ise bir çıkış sinyali veriyor son haftalarda, yönetimdeki sorunlar haledilmiş gözüküyor ve Teknik Direktör Armin Veh daha iyi şartlarda çalışabiliyor. Ruud van Niştelrooy’un Real Madrid’e gitmek istemesi ve bunun getirdiği tartışmalar da ortadan kalktı. Veh’in, Ruud van Nistelrooy yerine Mladen Petric’i oynatması bekleniyor. Hamburg derbinin kesin favorisi, ayrıca çok gollü bir maç olacağını da tahmin ediyorum.

(349) Freiburg - St. Pauli | Seçim 1 | Oran 1,90

Bu ligin en sempatik teknik adamlarından iki tanesi karşı karşıya geliyor; Robin Dutt ve Michael Skibbe futbol için önemli kazançlar ve ortaya koydukları performans övgüyü hakediyor. Freiburg, tarihinin en iyi sezonunu geçiriyor, son altı maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik aldılar. Bundesliga’da en uzun yenilmezlik serisi Freiburg’da. Frankfurt’da ise ilk yarıda olduğu gibi yine kötü bir başlangıç konuldu ortaya. 2011’de henüz gol ve puanları yok. Freiburg’un bir adım öne çıktığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

1 yorum:

  1. st. pauli cuma günü iki deplasmana çıkacak galiba :)

    YanıtlaSil