3 Ağustos 2010 Salı

Robben 2 ay yok, Van Gaal ne zaman patlayacak?

Bayern Münih'de Dünya Kupası kabusu yaşanıyor. Alman oyuncular + final oynayan Mark van Bommel ve Arjen Robben daha pazartesi günü antrenmanlara başladı. Ancak Robben için hazırlık dönemi daha başlamadan bitti. Baldırındaki sakatlığı nedeniyle 2 ay yok, sporcuların meleği Müller-Wohlfarth'ın yaptığı muayene sonrası ortaya çıkan sonuç bu.

Soru şimdi şu; Louis van Gaal sıkıntıdan ne zaman patlayacak? Franck Ribery'nin de sakatlıktan yeni çıkması ve koşulara henüz başlaması, ayrı bir dert. Ribery'nin başka konularda da gündeme geldiğini ve bu konuda hala sıkıntılı olduğunu unutmamak lazım. "O çok büyük Ribery'yi halen göremedim" diyen van Gaal'in de Fransıza hala ısınamadığı ortada.

Dünya Kupası'ndan geç dönen oyuncular ve Ribery bir kenara, Daniel van Buyten, Breno ve Hamit Altıntop'un sakatlıkları da var. Durum o kadar vahim ki, son hazırlık maçlarında kondisyoner Marcelo Martins bile oynamak zorunda kaldı, İkinci takımdan takviye de, 3. Lig'in başlaması nedeniyle zorlaştı. Bayern Münih II'de de yedek kaleci forvet olarak oynadı hafta sonu.

Yaklaşık 2 hafta sonra başlayacak sezon öncesi Bayern'de sıkıntılar bir hayli fazla. Artık ilk devre için nerdeyse "en az hasarla bitirelim" gözüyle bakılıyor. Bayern'in transfer yapmaması ve bu konuda herhangi bir girişimin olmayacağı da ayrı bir konu. Gideceği kesin gözüyle bakılan bazı oyuncular (Jose Ernesto Sosa) en azından devre arasına kadar kalabilir.

Not: Van Gaal şimdilik sessiz ama kulüpten ilk sert açıklamalar gelmeye başladı.

Kulüp doktoru Müller-Wohlfarth: "Robben'in sakatlığı çok ciddi. Böyle bir sakatlığa rağmen, oyuncuyu Dünya Kupası'nda oynatmak büyük sorumsuzluk. Yardım teklif ettim ama bu hıç kabul edilmedi."

Kulüp Başkanı Karl-Heinz Rummenigge: "Sadece üzgün değil, aynı zamanda çok kızgınız. Oyuncumuzu verdik, olan bize oldu." Rummenigge FİFA'ya başvurduklarını açıkladı.

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder