2 Temmuz 2010 Cuma

Mehmet Ekici

Bundesliga'nın son şampiyonu Bayern Münih'in genç yeteneklerinden Mehmet Ekici, 2011 yılına kadar Bundesliga kulüplerinden 1. FC Nürnberg'e kiralandı. Bayern Münih'in altyapısında yetişen Mehmet, Louis van Gaal'in gelmesiyle birlikte, sıkça Bayern'in A takımı kadrosunda yer aldı, ancak Mark van Bommel, Bastian Schweinsteiger ve Anatoly Tymoshchuk gibi oyuncuların varlığı nedeniyle forma şansı bulamadı.

Bayern'de sene başında profesiyonel sözleşme imzalayan Mehmet'in, kiralanması için daha önceden girişimlerde bulunan Bayern, Türk oyuncunun forma şansı bulabileceği bir kulüp aradı. Bayern ile iyi ilişkiler içinde olduğu Nürnberg kulübü geçmişte bircok kez yaptığı gibi yine Bayern Münihli bir oyuncuyu kiraladı.

Özellikle Louis van Gaal'in çok beğendiği ve önümüzdeki yıllar için umutlu olduğu Mehmet, Nürnberg'de iyi bir form yakalaması halinde, 2011/2012 sezonunda Bayern'deki forma savaşının içinde bulunabilir. O dönemde Mark van Bommel'in Almanya'daki kariyerine noktayı koyma ihtimali, Mehmet Ekici'nın aynı mevkide oynaması itibariyle forma şansını yükseltiyor. 20 yaşındaki futbolcunun Bayern Münih'te 2012 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Almanya Ümit Milli Takımlarında görev alan Mehmet, şimdilik Almanya Milli Takımını tercih etmiş durumda.

0 Okur Yorumu:

Yorum Gönder