5 Mayıs 2010 Çarşamba

Löw'ün kaleci tercihleri: Neuer ve Butt

Almanların en çok sevdiği konulardan birtanesi kalecileridir. Haklılar, o kadar çok fazla kaliteli kalecileri var ki, Dünya Kupasına katılan her ülkeye bir tane kaleci verseler, kendilerine yine 2,3 tane kalır. Ama bu bollukta bile Almanları sıkıntı basmış durumda.

Güney Afrika'daki Dünya Kupası için ilk etapta Robert Enke düşünülürken, Hannoverli'nin intiharı bu planları suya düşürdü. Bu sefer Leverkusen'in müthiş çocuğu Rene Adler geçti kaleye ve performansı ile "bu iş tamamdır beyler" dedirtti. Ancak bundan dört hafta önce kaburgasındaki bir kırık önce korkutsa da, genç kalecinin son Hertha BSC maçında sahalara dönmesiyle sorun çözülmüş gibi gözüktü. Ancak kötü haber dün geldi: Adler'in yine bir kaburgası kırıldı ve Leverkusenli, Löw'ü telefonla arayayarak "ben katılamayacağım hocam" bilgisini verdi. "Almanya'nın Dünya Kupası'nda kalecisi kim olacak" sorusundaki heyecan nerdeyse 2006 Kahn - Lehmann kapışmasını geçti.

Hemen belirtelim; büyük bir ihtimalle Schalke'nin kalecisi Manuel Neuer bu amansız yarışın galibi olacak. Bayern Münıh'in de ısrarla istediği Neuer stil olarak Oliver Kahn'a çok benziyor, ancak topa oyuna söküşü ve tekniği Kahn'dan çok iyi. Bremenli Tim Wiese çok iyi bir kaleci olsa da, belki de en iyi sezonunu geçirse de, toplumdaki ve Almanya Futbol Federasyonun'daki eksik kredisi ile en fazla yedek soyunacak. Almanya'nın gündemini meşgul eden başka bir konu ise 3. kalecinin kim olacağı. Kimisi Jens Lehmann'i bile önerirken, bu konuda favori Roman Weidenfeller gösteriliyordu, keza Dortmundlu da bir daveti çoktan hak etmişti. Ancak Joachim Löw, Bayern Münihli Hans-Jörg Butt'u çağıracak ve bu oyuncuya 35 yaşında ilk kez elde ettigi şampiyonluktan sonra bir hediye daha verecek.

1 yorum:

  1. Neuer iyi bir kaleci, ona verirler dediğin gibi. Ama Wiese de iyi tabi. İşin garibi ikisi de topu oyuna sokma ve ayakla oynamada iyiler. Tempolu bir Almanya görebiliriz yine. Löw tarzında yani.

    YanıtlaSil