29 Eylül 2009 Salı

Dünya'nın en iyi kalecileri kim?

Kimilerine göre Dünya'nın en iyisi ama tartışmasız Dünya'nın en iyilerinden birtanesiydi Oliver Kahn. Çok iyi kalecileri olsa da tam anlamıyla yerini doldurabilen bir kaleci çıkaramadı Almanlar. Şu anda Robert Enke, Rene Adler, Manuel Neuer ve Tim Wiese arasında gidip geliyor Joachim Löw Milli Takım'da. Bayern Münih'de durum daha vahim. Yeni bir kaleci transferi gerçekleştiremediler, sezona Michael Rensing ve Jörg Butt ile girildi ama ikisi de tam manasıyla güven vermiyor. En geç sezon sonu bir kaleci transferi gündeme gelebilir. Liste de kimler var bilinmiyor ama efsane kaleci Oliver Kahn bir röportajında Dünya'nın en iyi kalecilerini açıkladı: "Şu an tam 4 tane üst seviyede kaleci var. Şu an sakat olan Edwin van der Sar, Gianluca Buffon, Petr Cech ve İker Casillas..."

Sizin yorumunuz nedir?

7 yorum:

  1. Nihat'ın önüne bıraktığı topu da hatırlarsak Cech geçirdiği sakatlıktan sonra bir türlü eskisi kadar iyi olamadı..listeye ekleme yapmak gerekirse : Julio Cesar,Pepe Reina ve son maçtaki performansını devam ettirebilirse Milan kalecisi Storari.

    YanıtlaSil
  2. En iyisi Buffon'dur. Ebeveynleri bir trapez ve bir gülleci olan adam böyle bir kaleci oluyor ister istemez. İzlerken ağzımı açık bırakan tek kalecidir.

    YanıtlaSil
  3. + Cesar ve Akinfeev

    YanıtlaSil
  4. Gianluigi Buffon bir numaradir.
    Bu dortluden sonra steve mandanda ile manuel neuer gelir bence.hele neuer in bir porto maci var 2 sene onceki sampiyonlar ligi sezonunda,bulabilirseniz izlemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. @thezehir,

    o mac unutulur mu? :-) Neuer'in dogdugu gün :-))

    YanıtlaSil
  6. Buffon'u tek geçerim... Tartışmam.

    YanıtlaSil
  7. Benim oyum Kas İlyas'a :)

    Neden Buffon değil? Çünkü; çok fazla izleme şansım olmadı kendisini.

    YanıtlaSil