3 Ağustos 2009 Pazartesi

Louis van Gaal'in son kararı: Hamit Altıntop

Louis van Gaal'in Bayern Münih'in başına geçmesiyle herşey değişti Alman kulübünde. Star oyuncuların dokunulmazlığı kalktı, herkesin dikkati futbola çevrildi ve Jürgen Klinsmann'da görülmeyen saha içi sistemi kapılarını Bayern Münıh'e tekrar açtı. Ancak en önemli gelişme, Hollandalı Teknik Adamın "formayı hakedenlere vereceğim" demesi ve bunun lafta kalmamasıydı. Bayern'in son yıllardaki belki de en önemli oyuncusu Lucio'yu gönderdi, Luca Toni'ye "yeri garanti değil, isterse gidebilir" dedi. Hatta Real Madrid ile saat başı flirt halinde olan Franck Ribery'ye "bana kafası burda olmayan futbolcu lazım değil, gerekirse bir sezon tribünde oturur" diyerek, rest çekti.

Birde Hamit Altıntop konusu vardı. Antrenmanlarda takımını devamlı gruplara ayıran Van Gaal, Temmuz'un ilk günlerinde, Hamit'i çoğu genç takımda oynayan futbolculardan oluşan bir grup ile çalıştırdı. Almanya'da dikkat çekmeyen bu günlük olay, Türkiye'de büyük yankı uyandırdı ve hatta "Hamit Altıntop kadro dışı kaldı" diye yorumlandı, manşetler atıldı. Ertesi gün ise Hamit'in özellikle Fenerbahçe'ye transferi kesin gibi birşeydi Türk Basınına göre. O günlerde gerçekten görüşmelerin olduğu bir gerçekti, ancak başka bir gerçek Hamit Altıntop'un Bayern Münih'te kalma isteği.
İlk başlarda Van Gaal'in kadro planlamasında gerçekten çok fazla önemli bir rol almayan Hamit, antrenmanlarda ve hazırlık maçlarında ortaya koyduğu hırs, ona kısa zamanda artı olarak geri döndü ve herşey, FC Köln ile oynanan hazırlık maçında değişti. İlk 11'de başlayan Hamit, oynadığı olağanüstü futbolla hem otoriteleri hemde Van Gaal'i mest etti. O günden sonra devamlı ilk 11 oynayan Hamit, üstelik Audi Cup'daki Milan maçında sahanın yıldızı olunca, Milli oyuncu tamamen gündeme oturdu.

...ve Almanya Kupası 1. Turu, rakip SpVgg Neckarelz. Louis van Gaal haftalar öncesi "o maçta sahaya süreceğim 11, Bundesliga ve Şampiyonlar Ligi için öngördügüm takım olacak" açıklamasını yapmıştı. Kısacası; bu maçta oynayan futbolcular, Hollandalı Teknik Adamın Bankoları olacak ilk etapta. Maça yarım saat kala kadro açıklandığında, bütün ajanslar ve haber siteleri, verilen kararları manşetten verdi. Almanlar için en önemli detaylar...

1) Kaleci yarısında galip çıkan Michael Rensing oldu. Hans-Jörg Butt tekrar yedek kulübesine dönecek.

2) Mark van Bommel takımın kaptanı kalıyor. Anatoly Tymoshchuk defansif orta saha için girilen rekabeti kaybetti.

Ve bu son karar, Hamit'i yakından ilgilendiriyordu. Çünkü ilk etapta hem Van Gaal'in, hemde Alman Basının düşüncelerine göre, Tymoshchuk defansif orta sahada oynamazsa, sağ tarafta oynar. Ancak bu hesap da tutmadı. Sağ taraf artık Hamit Altıntop'un. 3-1'lik Neckarelz maçında yine çok iyi oynayan ve bir gol atan Hamit'in himayesinde...Maçtan sonra bir gazetecinin "ortada van Bommel oynuyor tamam ama 10 Milyon Euro'ya alınan ve çok iyi bir grafik çizen Tymoshchuk neden kadronuzda değil?" sorusuna Van Gaal'in cevabı kısa ve netti: "Ben Hamit Altıntop'u seçtim. Bu yüzden..."

2 yorum:

  1. Bu postta yazanlara büyük ölcüde katilmaktayim. Ben de bu süreci yakindan takip etmeye calistim ve edindigim izlenimler asagi yukari ayni. Özellikle Van Gaal'in yildiz mildiz dinlemedigi. Sadece Hamit degil, mesela Badstuber, mesela Müller de Van Gaal'in bu adaletli yaklasimindan kendi hissesine düseninden fazlasiyla istifade edenler.

    Bir kücük hususa deginmek isterim lakin. Her sey Köln maciyla birlikte degisti demissiniz ama degil. Köln maci aslinda o sürecin sonuydu ama görünerdeki ilk kisim oldugu icin baslangic gibi algilandi. O Köln macinin ilkonbiri zaten Van Gaal'in üc asagi bes yukari hazirliklarda formayi kapan oyunculardan olusuyordu.

    Rensing ile ilgili tartismalar da dinecek gibi durmuyor. Dünkü kupa macinda ilkonbbirde cikmasiyla "bir" numara olarak o söyleniyor ama, macta yine cok büyük hata yapti ve tartismalarin odagina oturdu.

    Neyse, uzattik, Hamit'e büyük basarilar bu yolda...

    YanıtlaSil
  2. uzun ve güzel yorumunuz icin tesekkürler. köln macian gelince, haklisiniz tabii. orada bazi seyler artik belli olmustu ama yinede o macta hamit kötü oynasaydi, zorluk cekebilirdi. son dakika kadrodan kaybolan tymoshchuk gibi.

    saygilar...

    YanıtlaSil