14 Ağustos 2010 Cumartesi

Kaptanın Gözyaşları



Bayern Münih, kayıp çocuklar derneğine destek olma amacıyla Real Madrid öncesi taraftarına seslendi. Üç çocuk babası olan Kaptan Mark van Bommel ise 1996'dan beri kayıp olan Debbie için gözyaşı döktü.

13 Ağustos 2010 Cuma

33 yıl sonra gelen jübile maçı

Bayern Münih geçen sezonun başında Louis van Gaal’i Münıh’e getirmeden, Hollandalı Teknik Adamın namı yayılmıştı Almanya’da. Teknik, taktik, oyuncu seçiminden önce van Gaal’in basin ile arasının ne kadar iyi (!) olduğu anlatıldı ve Hollandalı, konuşulanları ispatlarcasına daha ilk günden Alman basınını karşısına almıştı ve bu tavır ikinci yılında da değişmedi. Beğenmediği her soruya (beğendiği bir soru da yoktur aslında) tepkisi, sorana „ben ne yaptım“ dedirtten cinsten. Ama hakkını yemiyelim, van Gaal çoğu meslektaşına karşın çok renkli bir kişilik ve en azından tabiri yerindeyse kıvırmadığına inandırdı insanları.

Bu yüzden „Franz Beckenbauer’e yarın veda maçı yapılıyor, ne diyorsunuz Beckenbauer hakkında“ sorusuna verdiği cevap süpriz olmadı. „Açıkçası Bayern’e gelmeden önce Beckenbauer hakkında bazı düşüncelerim vardı, ama onları açmaya gerek yok. Ancak buraya geldiğim ilk dönemde kulübün, üyeleri ile buluştuğu bir toplantıda, Beckenbauer’in Bayern serüvenini anlatan bir sunum vardı ve o gün bu adamın kulüp için neler yaptığını iyice gördüm. Sadece oyuncu olarak değil, hem Teknik Direktör olarak, hem Başkan olarak. Franz, büyük bir adam!“

O büyük adama Bayern Münih 33 yıllık bir gecikmeyle jübile maçı düzenliyor. Cuma akşamı Allianz Arena’daki rakip Real Madrid olacak. Florentino Perez’in bu maç için yapılan daveti saniyesinde kabul ettiği söyleniyor. Bayern taraftarları da Kaiser’i, yanı İmparator’u, yanlız bırakmayacaklar. Haftalar öncesinden 69 bin bilet tükendi. Başkanlığı Uli Hoeness’e devredip, Onursal Başkan olarak hayatına devam eden Beckenbauer ise kendi jübile maçını tribünden izleyip, kazanan takıma kendi adını taşıyan kupayı verecek.

Bayern’e, Real Madrid’den transfer olan Arjen Robben’in „Bayern Münih hem bir Dünya hemde bir Aile kulübü“ dediğinde, ne demek istediği, bu jübile maçı ile daha iyi anlaşılıyor. Avrupa’nın en zengin kulüplerinden biri olmasına rağmen, 300’den fazla çalışanı ve büyük bir holding haline gelmesine rağmen, öz değerlerine hala çok büyük önem veriyor. Kulübün yapısı bir aile şirketini andırıyor. En üst kademedeki Beckenbauer, Hoeness ve Rummenigge’nin dışındaki isimlere bakınca, herşey anlaşılıyor.

Kulüp danışmanlığını efsane Paul Breitner görev yapıyor, kulübün medya departmanında ise oğlu Max Breitner görevli. Bayern’in ikinci takımında yardımcı antrenörlük yapan Gerd Müller, minik takımda yine antrenörlük yapan Björn Andersson, geçen senelere kadar kulübün içinde olan Sepp Maier ve Mehmet Scholl yine Münih’in efsane isimleri. Bayern’in uzun yıllar kalem, kağıt, silgi gibi ürünlerin tedarikcisi eski ön liberosu Georg Schwarzenbeck’di. Şimdilerde babasının Münih’in göbeğindeki kücük kırtasiyesini devralan kızı Susanne devam ediyor. Fanshop’ların başında eski libero Hansı Pflügler var. Taraftar gruplarıdan sorumlu görevli ise Bayern’in ve Beşiktaş’ın eski kalecisi Raimond Aumann.

Bütün bu isimlerin Allianz Arena’da her zaman toplandığını ve yarınki maçta da olacağını da hatırlatmak lazım. Beckenbauer’e veda özel bir gece olacak. 33 yıl önce Bayern’deki kariyerine nokta koyup, o zamanların efsane kulübü New York Cosmos’a giden Beckenbauer’e herhangi bir tören yapılmamıştı. „Bu Bayern gibi bir kulübe yakışmadı. Ne pahası olursa olsun bunu Franz için yapmalıydık“ diyor Bayern patronu Karl-Heinz Rummenigge.

Bütün bunları yazarken, bizim kulüplerin jübile konusunda ne kadar sorunlar yaşadığını ve efsanelerini küstürdüklerini hatırladım. Ama Beckenbauer örneği de gösteriyor ki; hiçbirşey için geç kalınmış değil. Büyük isimleri onore etmek için hala vakit var.

12 Ağustos 2010 Perşembe

Süper Lig Puan Durumu Hesaplayıcısı 2010/2011

Şampiyon kim olacak? Avrupa Ligine kim gidecek? Hangi takımlar küme düşecek? Bunların cevabını şimdiden siz verin ve SPOX'un hazırladığı puan durumu hesaplayıcısı ile bütün sezonu oynayın - birinci haftadan, son haftaya kadar!

8 Ağustos 2010 Pazar

"Düğünüme Schweinsteiger geldi!"

Cumartesi günü Almanya'nin Augsburg şehrinde düğünü olan Nina ve Peter Engels çiftinin özel bir misafiri vardı - en azından düğün resimlerinde. Süper Kupa finali öncesi şehir içinde tur atan Bayernli oyunculardan Bastian Schweinsteiger, düğün halkını görüp, resim çektirme esnasında aralarına karışmış. Ortaya da bu görüntü çıktı.

3 Ağustos 2010 Salı

Robben 2 ay yok, Van Gaal ne zaman patlayacak?

Bayern Münih'de Dünya Kupası kabusu yaşanıyor. Alman oyuncular + final oynayan Mark van Bommel ve Arjen Robben daha pazartesi günü antrenmanlara başladı. Ancak Robben için hazırlık dönemi daha başlamadan bitti. Baldırındaki sakatlığı nedeniyle 2 ay yok, sporcuların meleği Müller-Wohlfarth'ın yaptığı muayene sonrası ortaya çıkan sonuç bu.

Soru şimdi şu; Louis van Gaal sıkıntıdan ne zaman patlayacak? Franck Ribery'nin de sakatlıktan yeni çıkması ve koşulara henüz başlaması, ayrı bir dert. Ribery'nin başka konularda da gündeme geldiğini ve bu konuda hala sıkıntılı olduğunu unutmamak lazım. "O çok büyük Ribery'yi halen göremedim" diyen van Gaal'in de Fransıza hala ısınamadığı ortada.

Dünya Kupası'ndan geç dönen oyuncular ve Ribery bir kenara, Daniel van Buyten, Breno ve Hamit Altıntop'un sakatlıkları da var. Durum o kadar vahim ki, son hazırlık maçlarında kondisyoner Marcelo Martins bile oynamak zorunda kaldı, İkinci takımdan takviye de, 3. Lig'in başlaması nedeniyle zorlaştı. Bayern Münih II'de de yedek kaleci forvet olarak oynadı hafta sonu.

Yaklaşık 2 hafta sonra başlayacak sezon öncesi Bayern'de sıkıntılar bir hayli fazla. Artık ilk devre için nerdeyse "en az hasarla bitirelim" gözüyle bakılıyor. Bayern'in transfer yapmaması ve bu konuda herhangi bir girişimin olmayacağı da ayrı bir konu. Gideceği kesin gözüyle bakılan bazı oyuncular (Jose Ernesto Sosa) en azından devre arasına kadar kalabilir.

Not: Van Gaal şimdilik sessiz ama kulüpten ilk sert açıklamalar gelmeye başladı.

Kulüp doktoru Müller-Wohlfarth: "Robben'in sakatlığı çok ciddi. Böyle bir sakatlığa rağmen, oyuncuyu Dünya Kupası'nda oynatmak büyük sorumsuzluk. Yardım teklif ettim ama bu hıç kabul edilmedi."

Kulüp Başkanı Karl-Heinz Rummenigge: "Sadece üzgün değil, aynı zamanda çok kızgınız. Oyuncumuzu verdik, olan bize oldu." Rummenigge FİFA'ya başvurduklarını açıkladı.