18 Ocak 2010 Pazartesi

Ziraat Rezerv Ligi

Türkiye Kupası'nın mevcut statüye geçmesinde başta İlhan Cavcav olmak üzere birçok kulübün Rezerv Ligi talebinin büyük etkisi var. Rezerv Lig olmayınca, daha çok maçlı Kupa formatı uygulanmaya başlandı. Kimine göre iyi, kimine göre gereksiz ama bana göre doğru kullanıldığı taktirde işe yarayacak bir format. Özellikle Galatasaray bu sezon bu kupayı iyi kullanıyor. En azından önce Caner Erkin, şimdi de Emre Çolak gibi oyuncular kazanıldı. Hatta Emre Güngör'ün oyuna girdikten 10 dakika sonra sakatlanmadığı bir maçı da izleyebildik uzun zaman sonra. Bunun dışında Galatasaray normal bir galibiyet aldı. Maç başında şaşırtan olay Galatasaray'ın nerdeyse ideal olan kadrosu. Yedek ağırlıklı bir karışım beklerken, Frank Rijkaard, bugün Atletico Madrid maçı olsa çıkaracağı kadroyu sürdü sahaya nerdeyse. Muhtemelen Denizli Belediye'nin Teknik Direktörü de, Serdar Eylikleri, Çetin Güngörleri beklerken, Elano'yu, Arda'yi görünce "gel burdan yak" demiştir. Bu kadroyu eleştirecek değilim, hatta tam aksine hem rakibini ciddiye aldığı için hemde lige bir hafta kala bir prova yaptığı için Rijkaard'i kutlayabiliriz. Ama yinede şaşırdım.

Maçta oynayan bazı futbolcular için kısa kısa...

Servet Çetin: Lucas Neill transferi en çok ona yarayacak galiba. Bazen inanılmaz kötü işler yapıyor.

Mehmet Topal: Twiggy terliği ile çıktı maça zanettim bir ara. Hala iyi görmüyorum.

Arda Turan: Asık surat yakışmıyor. Emre girince, o da coştu biraz.

Emre Çolak: Saygılar!

12 Ocak 2010 Salı

Türk Futbolu, Almanca olarak Spox.com’da!

Blog’da uzun zamandır birşeyler yazamadım – bunun tabii ki bir nedeni vardı. Yeni yılın başlamasıyla Bundesliga Resmi Sitesi’nden ayrılıp, Almanya’nın önde gelen spor sitelerinden biri olan Spox.com’a geçtim. Almanya’da birçok kez düşünülen ama bir türlü profesiyonel olarak hayata geçirilemeyen bir proje için böyle bir değişim oldu. Almanya’da yaşayan sayısız Türkleri de göz önünde bulundurarak, Türk Futbolu ile ilgili bir bölümü Alman bir sitede hizmete sunmaktı akıllarda olan. Spox.com’da bunu hayata geçirmek için yola koyulduk. Tabii ki hedef kitle sadece Almanya'daki Türkler değil, Almanların kendisi de. Bu konuda ilk günlerde olumlu tepkiler aldığımızı söyleyebilirim. Türk Futbolunda olup bitenler, haberler, analizler, röportajlar, canlı anlatım gibi içerikleri sitede yer alacak. Sitenin ilk versiyonu geçtiğimiz günlerde yayına girdi ama tam startını, bütün içerikleri ile birlikte, Süper Lig’in ikinci yarısı ile birlikte vereceğiz. Site ile ilgili önerilerinize ve fikirlerinize açığım…

Spox.com için TIKLA
Spox Turkey için TIKLA


Spox.com Blog

Spox.com’u, diğer Alman sitelerinden farklı kılan bir unsur, bilindik haber platformu dışında çok büyük bir interaktif platformu olmasıdır. Bütün haberlerin altında yorumların dışında sitede gözde görülür bir şekilde yer alabilen bloglar ve bunun dışında Forumlar da Spox.com’da mevcut. Türk Futbolu ile ilgili almanca blog yazmak isteyenleri davet ediyorum. e-Mail yoluyla irtibata geçebilirsiniz. İlerki zamanlarda Almanca bilmeyen bloggerlar için de bazı fikirler var – ancak bu konuda biraz daha zamana ihtiyacımız var.